ANADOLU’DAN FIŞKIRAN ŞÖHRETLER

Süper Lig’de sezonun sona ermesinden sonra Kulüpler Birliği’nden gelen teklifi benimseyen  Türkiye Futbol Federasyonu, ”Tüm Liglerde düşmeyi kaldırdım” dedi ve yarıştıkları liglerinde küme düşen takımları da en az şampiyon olan takımlar kadar sevindirdi. Bu kararla, Süper Lig’den düşen Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü seneye yine Süper Lig ‘de mücadele edecekler.

Haber/ Yorum: Hakan ORTATEPE

Korona Pandemisi döneminde Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı tarihi bir kararla tüm liglerden küme düşmeyi kaldırması üzerine, futbol dünyasında bütün hesaplar altüst oldu ve düşmekten kurtulan bazı takımlar için “Sil baştan” dönemi başladı.

Süper Lig’de Başakşehir, Trabzonspor, Beşiktaş, Sivasspor ve Alanyaspor’un ilk 5’e girdiği  yarışta, Trabzonspor’un UEFA’daki itirazının reddedilmesi üzerine Galatasaray’a UEFA yolu açılmış oldu.  

Küme düşmenin kaldırılmasıyla birlikte Ankaragücü, Kayserispor ve Malatyaspor, gelecek sezon 21 takımla oynanacak lig için hazırlıklara başladılar. 

ÇIKANLAR, DÜŞÜP DE KALANLAR

Süper Lig’e  çıkan takımlardan Erzurumspor ve Karagümrük daha önce Süper Lig ya da eski ismiyle Türkiye 1.Liginde oynamış ve tecrübeleri olan takımlar. Hatayspor ise tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek.

Küme düştükleri halde Federasyon kararı ile kurtulan takımlar bakacak olursak:

TFF 1. LİG: Osmanlıspor, Adanaspor ve Eskişehirspor

TFF 2. LİG: Gümüşhanespor, Şanlıurfaspor, Elazığspor ve Karabükspor da yine küme düşmesi kesinleştiği halde Futbol Federasyonu’non son kararı ile oldukları liglerde kalan takımlar.

Bakıldığında, TFF 1.Lig aslında hiç te öyle kolay bir lig değil.

Adanaspor, Akhisarspor, Altay, Boluspor, Bursaspor, Eskişehirspor, İstanbulspor ve Osmanlıspor’la, yeni yükselen Samsunspor, hepsi Liglerin tecrübeli takımları ve bu takımların yanısıra bu ligin gediklilerinden Altınordu, Giresunspor, Ümraniyespor, Keçiörenspor ile lige yeni gelen Tuzlaspor, gelecek yıl Süper Lig’e çıkmak için mücadele edecekler.

Yine daha önce Süper Lig ya da eski ismi ile Türkiye 1.Ligi tecrübesi olan ve alt liglerde mücadele eden diger takımlar da şöyle;

Hacettepespor, Kahramanmaraşspor, Manisaspor, Sarıyer, Sakaryaspor, Vanspor, Zonguldakspor, Kocaelispor Karşıyaka, Bakırköyspor ve Yozgatspor.

Bu takımlar Türk Futbol tarihinde şampiyonluk ve kupalar kazanmış, hatta Türk Futboluna damga vuran bir çok ünlü ismin yetişmesinde önemli rol oynamış takımlarımızdan.

BURSASPOR 5., BAŞAKŞEHİR DE 6.  ŞAMPİYON

Bursaspor ise, Süper Lig veya eski adıyla 1. Lig’de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’dan sonra 5. Şampiyon ve öncesinde de Türkiye Kupası’nı kazanmış takım olarak futbol ansiklopedimize adlarını yazdırmışlardı.. Bu sezon 4 büyükleri geride bırakarak Şampiyonluğu yakalayan Başakşehir için de ayrı bir sayfa açmak gerekir.

Akhisarspor, Eskişehirspor, Altay, Kocaelispor ve Sakaryaspor da yine Türkiye Kupası’nı kazanma başarısını göstermiş takımlar olarak futbolun tarih sayfalarında yer almaya devam edecekler.

ANADOLU’DAN FIŞKIRAN ŞÖHRETLER

Bu kulüplerden yetişip parlayarak, daha sonra büyük takımlara gelen ve Türk Futboluna damga vuran belki yüzlerce isim de sayabiliriz bugün. İşte bunlardan bazı örnekler:

BOLUSPOR: Rıdvan Dilmen

SAKARYASPOR: Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Engin İpekoğlu

ALTAY: Mustafa Denizli, Ümit Kayıhan, Alpay Özalan, Necati Ateş, Hayrettin Demirbaş

KAHRAMANMARAŞ: Mehmet Özdilek

ADANA DEMİRSPOR : Füze lâkaplı Selami Tekkazancı, Fatih Terim, Muharrem Gülergin

KOCAELİSPOR: Metin Tekin

SAMSUNSPOR: Tanju Çolak, Ertuğrul Sağlam

ZONGULDAKSPOR: Tümer Metin

Gelecek hafta yine değişik bir futbol konusunda görüşmek üzere ve mutlu Bayramlar !.. 

ANADOLU’DAN FIŞKIRAN ŞÖHRETLER” için bir yorum

  1. Sayın Ortatepe,
    yine iktidar yanlısı bir yazı olmuş.
    Keşke bu kararın altındaki nedenleri de irdeleyip küme düşmenin hangi sebeplerden dolayı kaldırıldığını, bu işin kimlere yaradığını ve bunun etkilerini de okurlarınıza sunsaydınız.
    Bu şekilde ancak kendi kitlenizi kandırırsınız.
    Gazetecilik tek yanlı olmaz beyefendi !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir