Artvinli gençler, Boğaziçi öğrencilerine destek verdi

Artvinli gençler, düzenledikleri eylemle “kayyum rektör” Melih Bulu’yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine desteklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’ya karşı protesto eylemleri ülkenin dört bir yanında devam ediyor. Artvinli gençler de kayyum rektöre karşı dün Atapark Meydanı’nda protesto eylemi gerçekleştirdi.

Polis ablukası altında gerçekleştirilen basın açıklamasında gençler, taşıdıkları pankart ve dövizlerle özgür, bilimsel, demokratik üniversite taleplerini dike getirdiler. Kent halkının da katılım gösterdiği açıklamaya çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

Okunan açıklamada ‘’Üniversiteye seçimle gelmemiş bir Rektör atanmasının yanında, gençlere nasıl bir sindirme politikası uygulandığını, farklı olan hiçbir söze tahammülü olmayan, hak ihlallerinden geri durmayan bir rejimin ülkeyi ne hale getirdiğini görüyoruz. Farkındayız, boyun eğmeyeceğiz’’ denildi.

‘’Darbe ürünü YÖK’ün antibilimsel, antidemokratik uygulamaları bugün Boğaziçi Üniversitesinde de devam ediyor” denilen açıklamada, ‘’Üniversite öğrencilerinin umut verici, haklı ve kararlı duruşu ülkenin dört  bir yanındaki gençlere ilham olmuş, bir kez daha mücadelenin gerekliliğini hatırlatmıştır” ifadelerine yer verildi.

Gençler, açıklamayla birlikte ‘’Bu böyle gitmez, geleceğimize sahip çıkıyoruz, kafa kol ilişkisiyle yapılan atamaları, hakkı olanın hakkını  alamadığı bu sistemi kabul etmiyoruz. Milyonlarca işsiz üniversite mezunu var. Tesadüf değil, biliyoruz” dediler.

Kaynak : EVRENSEL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir