Aşı Kampanyasına Belediye Başkanı Tschentscher’den destek

İki yıldır yaşamı her yönden kısıtlayan Covid-19 salgını ile mücadelede en çok mağdur olan düğün ve eğlence sektörünün önde gelen isimleri, sık sık düzenledikleri Aşı Kampanyaları ile bu  zorlu dönemi en hızlı şekilde aşmak istiyorlar.

 Haber: SALİH KARTAL

Covid – 19 salgınına karşı yapılan mücadelede bilim insanlarınca öngörülen en etkili metodun aşı olduğu yönündeki tavsiyeler, Hamburg’daki iş insanlarını da harekete geçirdi. Salgından en çok etkilenen düğün salonları ile eğlence sektörü ve bu sektöre bağlı çalışanların bir an önce normal yaşama dönebilmeleri bağlamında aşı kampanyası ile salgının en kısa zamanda aşılabilmesi için salon sahipleri salonlarını gönüllü olarak aşı olmak isteyenler için açtılar.

Hamburg’un gözde event salonu La Mira’nın sahibi Turgut Duman öncülüğünde aylar öncesinden start alan Aşı Kampanyası, bu defa  Masal Deluxe Event Saal’ın sahibi Sezer Atılanok ile devam ediyor. Dönüşümlü olarak diğer salonların da verdiği destek ile günlük her salonda 250 – 600 kişinin aşılandığı belirtiliyor.

SİYASİLERDEN ÜST DÜZEY DESTEK

Hamburglu iş insanlarının bu dayanışma düşüncesi siyasilerden de tam puan alarak destek gördü. Kampanyaya başından beri destek veren Milletvekili Ali Şimşek (SPD) ise seçmenin beğenisini alıyor.

KAMPANYA İLE 10.000 KİŞİYE AŞI YAPILDI

Çok sayıda Türk ve Alman medya mensubunun da hazır bulunduğu Aşı gününe  bilgilendirme amaçlı Belediye Başkanı Peter Tschentscheri davet ettiğini söyleyen Şimsek, “Hep birlikte bu pandemiyi atlatacağız” diye konuştu. Kampanyayı organize eden Turgut Duman onaltıncısını yeni yılın ilk günlerinde “Masal Delux Saal” de yapılan aşılarla birlikte, toplamda yaklaşık 10 bin civarında kişiye aşı yapılmasını sağladıklarını belirtti. Başarılı bir şekilde sürdürülen çalışmaya Hamburg Belediye Başkanı Dr. Peter Tschentscher de, yapılan bu toplumsal çalışmaların önemine vurgu yaparak, emeği geçen herkese teşekkür etti.  Yetkili doktorlardan bilgi alarak basın mensuplarının sorularını cevaplaya Tschentscher, daha sonra düğün salonu sahipleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve yönetim olarak yapılmakta olan uygulamaları açıkladı.

7 SALON SAHİP VE TEMSİLCİSİ KATILDI

Yeni pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen Aşı Günü’nde La Mira, Masal de Lux, Eleganz, Stiftungssaal, Ege Palas, Plaza Events ve Le Royal salonlarının sahip ve temsilcileri hazır bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir