AŞIYI BULANLAR AŞI OLDU MU ?

Koronavirüs aşısını bulan Türk bilim insanları aşıyı kendilerine yaptı mı? Bu sorunun cevabını araştıran  haber sitesi “Turizm Avrupa”, herkesin merak ettiği bu konudaki  şaşırtıcı cevaba da ulaştı.

İşte Turizm Avrupa‘ın Aşı’yla ilgili haberi: 


Koronavirüs aşısını bulan Türk bilim insanları aşıyı kendilerine yaptı mı?

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken gözler korona virüs aşısına çevrildi. Aşı ile ilgili her gün çeşitli haberler yer alıyor. En çok konuşulan aşılardan biri de Türk bilim insanlarının başında yer alan Almanya’daki Biontech şirketinin bulduğu aşı. Almanya’nın Mainz kentindeki Biontech şirketi sahipleri Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin’e buldukları aşıyı kendileri olup olmadığı soruldu. New York Times’a konuşan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şirket çalışanlarına henüz aşı yapılmadığını belirtti.

Henüz aşı olmadılar

Pfizer ile ürettikleri aşının BioNTech şirketi çalışanlarına yapılıp yapılmadığına ilişkin soruya Şahin-Türeci çifti “Henüz değil” yanıtını verdi. Şahin şöyle konuştu. “Klinik düzenlemelerden dolayı aşı yaptırmamıza izin verilmiyor. Aşı şu anda sadece klinik deneyler dahilinde uygulanabiliyor. Ve klinik denemelere şirket çalışanlarının katılmasına izin verilmiyor. Yani bu, aşıya diğer insanların da erişimi olduğunda bizim de erişebileceğimiz anlamına geliyor” dedi. 

Aşı olmak tehlikeli mi?

“Bu aşının işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum, tehlikeli olabilir”şeklinde düşünen insanları nasıl ikna edecekleri yolundaki sorusuna Dr. Özlem Türeci’nin yanıtı ise şöyle: “Hiç kimseyi ikna etmek istemiyoruz. Katkımızın şöyle olması gerektiğini düşünüyoruz ki mümkün mertebe şeffafız… Halkın denemelerimizden elde ettiğimiz datayı mümkün mertebe ayrıntılı şekilde almasını sağlıyoruz. Ve bunu değerlendirip yorumlamayı uzmanlara bırakıyoruz.”

 KAYNAK: https://turizmavrupa.net/koronavirus-asisini-bulan-turk-bilim-insanlari-asiyi-kendilerine-yapti-mi/ (G.Ş)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir