Aslıhan Yeşilkaya TGD Eş Başkanı seçildi

Almanya Türk Toplumu’nun 13. Genel Kurulu 18 Haziran tarihinde Berlin’de gerçekleştirildi. Atila Karabörklü’nün tekrar aday olmadığı seçimlerde Aslıhan Yeşilkaya ve Gökay Sofuoğlu eş başkanlığa seçildiler.

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Aslıhan Yeşilkaya, seçildikten sonraki duygularını şu sözlerle ifade etti: “Derneğimizin beni bu göreve seçerek gösterdiği güvene çok teşekkür ederim. TGD tarihinin en genç genel başkanı olarak derneğimizi daha ileriye taşımak ve kadınlar, gençler ve dijitalleşme alanlarına ağırlık vermek istiyorum. Özellikle göçmen kökenli insanların iş sektöründe yönetici pozisyonlarında yer almalarını sağlamak en temel amaçlarımdan biri olacak. Önümüzde üç yıllık yoğun bir çalışma süreci var ve bu çalışmaları yürütecek olmaktan çok mutluyum.”

Genel Kurul Toplantısına Göç, Sığınmacılar ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Reem Alabali-Radovan ve Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen de katıldılar.

Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı ve Baden-Württemberg Türk Toplumu Başkanı Gökay Sofuoğlu ise şu sözleri dile getirdi: “Eş genel başkanlık pozisyonlarının cinsiyete göre oluşturulmuş olması beni çok mutlu etti. Aslıhan Yeşilkaya ile sadece bir kadın değil, aynı zamanda genç bir eş genel başkan seçilmiş oldu. Önümüzdeki zorlu dönemi aşmak için hazırlı olmalıyız. Farklı nesillerin ve cinsiyetlerin perspektiflerini bir araya getirmek bir zorunluluk haline gelmiştir.“

ALMANYA TÜRK TOPLUMU’NDA HAMBURG AĞIRLIĞI

Temeli Hamburg’da atılan Almanya Türk Toplumu’nun Eş Başkanlık görevine; burada doğmuş büyümüş, genç yaşlarından itibaren sivil toplum çalışmalarında görev almış, tabandan yetişen Aslıhan Yeşilkaya gibi bir genç kadın başkanı yetiştirebildiğimiz için Hamburg Türk Toplumu olarak ayrıca gururluyuz. Bununla birlikte, Derya Tüncel, Şenay Gemici ve Ufuk Güngör arkadaşlarımızın da Almanya Türk Toplumu Yönetim Kuruluna  seçilmesiyle, Hamburg olarak temsil gücümüzü daha da arttırdık. Denetleme kuruluna da Önder Zeybek’in seçilmesiyle tüm mercilerde görev alarak, daha güçlü bir Türk Toplumu olacağımızın temellerini attık.

Hamburg ve Cevresi Türk Toplumu adına Murat Kaplan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir