AVNİ YILDIRIM’IN HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Şampiyonluk kemerini takmak üzere emin adımlarla yoluna devam eden Boksörümüz Avni Yıldırım, 25 Eylül cumartesi akşamı Hamburg’da çıkacağı maç öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dünya çapında bir üne sahip olan Hamburg kentindeki Universum Boks Kulübü’nde düzenlenen basın toplantısında kulüp başkanı İsmail Özen-Otto ile geleceğin Dünya şampiyonu adayı olarak görülen boksör Avni Yıldırım, Türk basın mensuplarıyla buluştu. Avni Yıldırım’ın Basın Danışmanı Mehmet Ali Sayer’ın açış konuşmasıyla başlayan kahveli-pastalı toplantı, gayet samimi bir ortamda gerçekleşti.

Konuşmalara geçmeden önce, bu yıl içinde önce Avrupa, gelecek yılın İlkbaharında ise Dünya Şampiyonluğu maçlarına Universum’un modern tesislerinde adım adım ve büyük bir ihtimamla  hazırlanan  boksör Avni Yıldırım’ı tanıtalım: 

İŞTE AVNİ YILDIRIM    

Aslen Sivaslı olan ve maçlardaki aktif hücum taktiği sebebiyle “ROBOT” lakabıyla bilinen Avni Yıldırım, Türkiye’de Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinde yıllarca boks yaptı. Meneceri Ahmet Öner’le tanıştıktan sonra yerleştiği Amerika’da çeşitli turnuvalarda başarılı maçlar çıkardı. Şimdilerde ise yine Ahmet Öner’in tavsiyesiyle Hamburg’daki ünlü Universum Boks Kulübü’nde maçlara hazırlanıyor.    

İki kez süper orta siklet dünya şampiyonluğunu  kıl payı kaçıran Yıldırım, 72,5 kilo  orta siklete geri dönerek bu siklette dünya şampiyonluğu hedefine ulaşmak istiyor. 30 yaşındaki başarılı Boksörümüzün kariyerinde 13’ü nakavt olmak üzere 24 galibiyeti ve iki mağlubiyeti bulunuyor.

Yıldırım, cumartesi akşamı  boks galasında Alman boksör Dominik Ameri’ye karşı 27. maçına çıkacak.

Avni Yıldırım Mehmet Atak ile

BASIN TOPLANTISINDAN NOTLAR

Yaklaşık 2 saat kadar devam eden Universum Boks Kulübü’ndeki Basın toplantısında konuşmalardan özet bölümler de şöyleydi:

* Bünyesindeki 27 boksörle turnuvalara hazırlandıklarını belirten Kulüp başkanı İsmail Özen-Otto, eski bir boksör olmasının rahatlığıyla basın toplantısına spor kıyafetle katıldı. Konuşmalarında ise, Türk basın mensuplarıyla bir arada olmanın memnuniyeti ve gelecekte daha sıkı işbirliği temennisi içeren sözleri de gayet olumlu karşılandı. 

* Başkan Özen’in özellikle “Spor birleştirici bir güçtür.  Sporda kişilerin şu veya bu kökenli olması hiç önemli değildir. Türk, Kürt, Ermeni veya Alman vs. olmasına bakılmaksızın spor yoluyla tüm önyargıları kırmak ve birbirimize destek olmak zorundayız” şekindeki sözleri de sporun dünyadaki enternasyonal gücüne bir katkı niteliğindeydi.

* Boksör Avni Yıldırım’ın, belki de yıllarca ABD’de yaşamış olmanın sıkıntısı sonrasında  Hamburg’da Türk basın mensuplarını karşısında görmesinden dolayı yaşadığı memnuniyet ifadesi yüz hatlarında rahatlıkla okunabiliyordu. Yıldırım, “Medyanın her zaman desteğine ihtiyacımız var” dedi. 

* Türkiye’deki hangi takımı destekliyorsunuz ? şeklindeki sorumuza, Başkan İsmail Özen “Galatasaraylıyım” derken, Avni Yıldırım “Ben Beşiktaş ve Fenerbahçe’de spor yaptım ama gönlüm, memleketimin takımı Sivasspor’ladır” dedi. Yıldırım, Galatasaray tribünlerinden de kendisi için destek ve başarı pankartları açıldığı için teşekkürlerini bildirdi.

* Yıldırım devamla, “6 yıl boyunca ABD’de çok sıkılmıştım.. İyi ki Universum’a gelmişim.. Burada kendimi adeta bir aile ortamında çok rahat hissediyorum. Bir dediğim iki edilmiyor. Çok mutluyum. Almanya’da Münih ve tabii ki de Hamburg’u çok beğendim.  Dış ülkelerde ülkemi temsil etmekten dolayı büyük heyecan ve gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

* Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu için ringe çıkmayı hedefleyen Avni Yıldırım, düşüncelerini şu sözlerle açıkladı:  “Öncelikle bana kendi spor salonunda antrenman yapma imkanı sunan Universum Boks Kulübü başkanı İsmail Özen Otto ve menecerim Ahmet Öner’e teşekkür ediyorum. Universum Boks Kulübü tam profesyonel şekilde çalışıyor.  Burada sıcak bir ortam ve güzel bir atmosfer var. Cumartesi akşamı çıkacağım maça günde iki antrenman yaparak hazırlandım ve kendimi çok iyi hissediyorum.”

BAŞKAN İSMAİL ÖZEN’DEN SEVİNDİRİCİ MESAJLAR VAR 

Bir zamanlar rahmetli ünlü boksör Sinan Şamil Sam’ın bu kulüpte önemli başarılara imza atmış olması dolayısıyla Cumartesi günkü turnuvayı onun anısına yapacaklarını  ifade eden Başkan Özen, boksör Avni Yıldırım ve gelecekteki boks şampiyonaları hakkında şunları söyledi:  ” Gün gün ilerleme kaydeden Avni kardeşimiz, şu anda çok iyi bir motivasyona erişti.  Burada dostluk ve arkadaşlıklar geliştirerek sosyal ortama kısa sürede adapte olması da çok sevindirici. Cumartesi çıkacağı maçı da kazanarak, inşallah özgüvenini de pekiştirecektir. 

Avni’nin aramıza katılarak bu noktaya gelmesinde meneceri Ahmet Öner’in çok büyük katkıları var. Bize inandığı sürece Avni’ye olan her türlü desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. 

Şimdi önümüzde iki önemli hedefi var.. Önce bu yılın içersinde Almanya şampiyonluğu.. 2022 yılında ise Dünya şampiyonluğu için ringe çıkacak. Her iki maçtan da alnının akıyla çıkıp, Dünya şampiyonluğu kemeriyle birlikte Türkiye’ye gitmeyi hedefliyoruz..” 

Başkan Özen, Cumartesi akşamı yapılacak Boks Galasını 24 ülke Televizyonunun canlı olarak yayınlayacağını da sözlerine ekledi. .

İŞTE BOKS GECESİNİN MAÇ PROGRAMI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir