Avrupa Konseyi’nden Demirtaş ve Kavala çağrısı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş’ın ve Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep etti. Demirtaş hakkındaki mahkumiyet kararlarının bozulmasını talep eden Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye’ye 30 Eylül’e kadar süre verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, bugün yayınlanan metin ile Türkiye’den Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın bırakılmasını talep etti.

Komite Türkiye’ye 30 Eylül’e kadar süre verdiğini duyururken, Demirtaş’ın yasama dokunulmazlığı ve ifade özgürlüğü kapsamında kalan açıklamaları nedeniyle uygulanan olumsuz yaptırımların sonuçlarının kaldırılması gerektiğini duyurdu. Demirtaş’ın durumunun 30 Kasım-2 Aralık arasında gerçekleşen oturumda tekrar görüşüleceği belirtildi.

Öte yandan Bakanlar Komitesi ayrı bir şekilde Osman Kavala’nın da dosyasını inceledi. Bakanlar Komitesi, Kavala’nın serbest bırakılması talebini de yineledi.

Yapılan açıklamada, komitenin Kasım ayının sonundaki toplantıda Türkiye’ye bilgilendirme yapacağı ve ihlal sürecinin başlatılabileceği kaydedildi.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir