Avrupa’dan hakem değişim başlıyor!

Habertürk Köşe yazarı Serdar Ali Çelikler, MHK yeni dönem çalışmalarını hakkında önemli bir yazı kaleme aldı. Çelikler, MHK’nun “UEFA ile koordine olarak, Avrupa’nın önemli ligleriyle hakem değişim programı çalışmaları başlatılmasına karar verilmiştir.” duyurdu.

SERDAR ALİ ÇELİKLER Refrasmus başlıyor

MHK, yeni dönem çalışmalarını açıkladı. Neler yapacaklarını söyledi. En önemli madde ise şu:

“UEFA ile koordine olarak, Avrupa’nın önemli ligleriyle hakem değişim programı çalışmaları başlatılmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Spor Toto Süper Lig’de görev alan UEFA Elit ve 1. Kategori hakemlerimizin çalışma yapılacak Avrupa’nın önemli liglerinde görev alması, bununla birlikte yine çalışma yapılacak Avrupa liglerinde görev alan UEFA Elit ve 1. Kategori hakemlerin de aynı şekilde karşılıklılık esasıyla görev alması kararlaştırılmıştır.”

Yani, bu satırların yazarının yıllardır önerdiği gibi, öğrenci değişim programı Erasmus’la hakemin İngilizcesi referee kelimesini karıştırdığım REFRASMUS projesi hayata geçiyor. Bundan sonraki adım, tamamen yabancı hakeme geçiştir. Hep söylediğim gibi mevcut hakemlerimiz GDO’lu yetişti. Bu nesilin en az yüzde 80’inden hayır gelmez. Hepsi eyyamcılar. Bu nesli bitirecek; hakemliği pastane kulislerinden, dernek spa’larındaki dedikodudan, atama/yükselmeleri akraba ilişkilerinden kurtaracak tek çare mevcutların yok edilip yeni bir nesil yetiştirmektir.

Yazının devamını okumak için tıklayın!

https://www.haberturk.com/yazarlar/serdar-ali-celikler-1034/3476144-refrasmus-basliyor

Avrupa’dan hakem değişim başlıyor!” için bir yorum

  1. ”Avrupa’dan hakem değişim başlıyor!” şeklinde yazdığınız yazınızın başlığı pek doğru değil. Bence ”Avrupa ile hakem değişimi başlıyor!” olabilir.
    Selamlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir