AVRUPA’NIN SANAT GÜNEŞİ SÖNDÜ

Avrupa’daki “sanat güneşimiz” Hatay Engin yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak  sonsuzluğa göçtü. 

Haber: Ali AKDEMİR 

Berlin’in dışında başta Hamburg olmak üzere,  Almanya’nın bir çok şehrinde sahne alan Hatay Engin, dostluğu, samimiyeti ve esprileri ile gönüllerimizde adeta taht kurmuştu.

70 yaşında sonsuzluğa göçen Hatay Engin, Eğitime verdiği  katkı desteği ile tanınıyordu.   Müzikten kazandığı parayla, yardıma muhtaç bir çok çocuğun eğitim masraflarını da üstlenen Hatay Engin’in vefatı sevenlerini üzdü..  Kendisini tanıyan dostlarına   ve okuttuğu çocuklara başsağlığı diliyoruz.

Işıklar içinde uyu sanat güneşi…

Güle güle güzel insan,  Toprak ana  sarsın seni  Hatay Engin…

YERİ ZOR DOLDURULABİLECEK BİR SANATÇIYDI

Sanat yaşamı boyunca özellikle Zeki Müren hayranlığını her vesile ile açıklayıp, onun bestelerini sahnede seslendiren Hatay Engin, “içli nağmeleri sesi” olarak ün yapmıştı. Bilhassa Hamburg ile yerleşmiş olduğu Berlin arasında ve zaman zaman da Avrupa ve Türkiye’de beğenilen proğramlarla dikkat çeken Hatay Engin’in vefatı üzerine konuşanlar, duygu yüklü ifadelerle kendisine rahmet dilediler.

İşte Hatay Engin üzerine konuşan ünlü isimlerin söyledikleri:

TAHİR MÜJİDE (Eski Tahir Rastaurant sahibi): Hatay Engin 1990’lı yıllarda gazinomuzda sahne aldı. İşini, sanatını seven, mesleğini layıkiyle yerine getiren bir kişiliğe sahipti. Yeri kolay kolay doldurulamayacak türden bir ses sanatçısı olan Hatay Engin’e Allah’tan bol rahmet diliyorum.”

ÖZCAN SÜER ( ünlü ses sanatçısı) : Hatay’la gazino, düğün ve kutlama etkinliklerinde zaman zaman aynı sahneyi paylaştık. Dinleyicilerle diyaloğu, okuduğu eserler ve esprili konuşmalarıyla sanat dünyasında iz bırakanlar arasında bir isimdi. İyi bir insandı. Son olarak rahatsızlığı vesilesiyle bu yılın Ocak ayında kısaca konuşmuştuk. Avrupa’nın sanat güneşine Allah rahmet eylesin.

GÜLSÜM YENİCE ( Doktor Yardımcısı) : İlk gençlik yıllarımdan itibaren hayranlık beslediğim çok yetenekli bir sanatçı olarak onu hep anacağız. Sahne performansı ile şovları ve izleyenleri coşturan şarkılarıyla kalplerde yer etmiş usta bir ses sanatçısıydı. Onu unutmak asla mümkün değil. Işıklar içinde uyusun.

Derleme : Mehmet ATAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir