AVUSTURYA ‘RADİKAL CAMİLERİ’ KAPATMAYA HAZIRLANIYOR

Avusturya hükümeti, IŞİD saldırısının ardından başkent Viyana’daki camileri kapatacağını duyurdu. Avusturya İslam Cemaati, “Anayasaya aykırı olan girişimlere karşı resmi makamlarla ortak hareket ediyoruz. İlgili makamlarla görüştükten sonra bir camiyi kapatma kararı aldık” açıklamasını yaptı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da meydana gelen terör saldırısının ardından önlemlerini sıkılaştıran Avusturya yönetimi, radikal İslamcı gruplara karşı harekete geçmeye hazırlanıyor.

AFP’ye konuşan bir Avusturya İçişleri Bakanlığı görevlisi, İçişleri Bakanı Karl Nehammer ve Entegrasyon Bakanı Susanne Raab’ın bir basın toplantısı düzenleyerek, radikal İslamcıları barındıran camilerin kapatılacağını açıklayacaklarını öne sürdü.

‘RESMİ MAKAMLARLA ORTAK HAREKET EDECEĞİZ’ 

AFP iddiaları doğruluğula ilgili olarak Avusturya resmi makamlarınca tanınan Avusturya İslam Cemaati’ne (AİC) soru yöneltti. AİC tarafından yapılan açıklamada, “Anayasaya aykırı olan girişimlere karşı resmi makamlarla ortak hareket ediyoruz. İlgili makamlarla görüştükten sonra bir camiyi kapatma kararı aldık” denildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da dün gece 5 kişinin öldüğü,17 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Kaynak : BİRGÜN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir