AYASOFYA YOĞUN KATILIMLA İBADETE AÇILDI

Ayasofya Camii, 86 yıl sonra Cuma namazının kılınmasıyla ibadete açıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş Ayasofya Camii çevresine akın etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kılınan Cuma namazıyla 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde Kur’an-ı Kerim okudu. Cuma namazı sonrası MHP lideri Bahçeli ile Fatih Sultan Mehmet Han’ın türbesini ziyaret eden Erdoğan, Ayasofya Camii’ndeki namaza 350 bin kişinin katıldığını açıkladı.

Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya’nın 4 minaresinden sırayla okunan ezanın ardından ilk namaz eda edildi. Cuma namazının kılınmasıyla ibadete açılan Ayasofya Camii’nin çevresinde yoğunluk yaşandı. Vatandaşlar sırayla camiye alınırken, çok sayıda vatandaş camiye girebilmek için bekledi. Sosyal mesafeye uyulmadığı ve zaman zaman izdihama varan görüntüler ortaya çıktı.

Tarihi yarım adada birçok noktaya güvenlik bariyeri yerleştirildi. Tedbirler kapsamında yaklaşık 50 bin polisin çalıştığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 21 bin polis, Ayasofya ve çevresinde görev aldı.

ŞAHAN GÖKBAKAR’DAN AYASOFYA’DA UYULMAYAN SOSYAL MESAFEYE ELEŞTİRİ

Oyuncu Şahan Gökbakar, sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımda Ayasofya’daki cuma namazı sırasında sosyal mesafe kuralının hiçe sayılmasını sert sözlerle eleştirdi. Gökbakar, “Korona virüsüne karşı dik duruş sergileyen tüm vatandaşlarımızı canı gönülden kutluyorum” sözleriyle tepkisini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir