AYDAN ÖZOĞUZ MECLİS BAŞKANVEKİLİ ADAYI

26 Eylül’de yapılan Almanya Federal Parlamento Seçimleri’nde Hamburg’dan tekrar seçilerek Meslis’e giren Aydan Özoğuz, partisi SPD tarafından Meclis Başkanvekilliği için aday gösterildi.

Olaf Scholz Başbakanlığındaki yeni hükümetin kuruluş çalışmaları sona yaklaşırken, eski Uyum ve Aile Bakanı Aydan Özoğuz’un Meclis Başkanvekilliği konusu, Meclis’in Pazartesi günkü oturumunda belli olacak.

AYDAN ÖZOĞUZ’DAN AÇIKLAMA : “YAPILACAK ÇOK İŞ VAR!”

Meclis Başkanvekilliği konusunda sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan deneyimli siyasetçi Aydan Özoğuz şu ifadelerde bulundu:

“Federal seçimden sonra gerçekten çok yoğun günlerdi. Önce keşif görüşmeleri, şimdi de koalisyon müzakerelerinin başlangıcı. Yoğun, güvenen ve daima geleceğe odaklanmayı umuyorum.

Ve ardından SPD fraksiyon yönetim kurulu desteğiyle grup başkanımız Rolf Mützenich, saygıdeğer fraksiyon meslektaşım @baerbelbas ‘ a Bundestag başkanı ve beni Bundestag başkan yardımcısı olarak önerdi. Bu ne şeref! Pazartesi günü grup bu tekliflere karar verecek ve Salı günü Alman Bundestag. Koalisyon görüşmeleri hemen ardından devam edecek. Yapılacak çok iş var!”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir