AYDEF EN GÜÇLÜ STK OLMA YOLUNDA

Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON’a bağlı Almanya Yozgatlı Denekler Federasyonu AYDEF Başkanı ve DUYKON’un Hamburg Temsilci Başkanı Salih Çelik ile DUYKON Bremen başkanı  Şemsettin Yıkılmaz ve Schleswig-Holstein bölge başkanı Rıza Atamtürk’le birlikte Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel’e bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Haber : Mehmet ATAK

Görüşmede, Yozgatlılar’ın Dünya ve Almanya çapında teşkilatlanma konusundaki yayılımları ile faaliyet proğramları ve hedefleri hakkında kendisine bilgi veren Başkan Salih Çelik ve beraberindeki temsilci Başkanları dikkatle dinleyen Başkonsolos  Yonca Sunel, dış ülkelerde Türk Sivil Toplum Kuruluşları varlığını çok önemsediklerini belirterek, Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu’na da çalışmalarında başarı dileğinde bulundu. Hamburg Bölge Başkanı İrfan Gündoğan ise, seyahatte olması nedeniyle bu ziyaret görüşmesinde yer alamadı.

Hedef: “En güçlü Sivil Toplum Kuruluşu olmak!”

Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu AYDEF’in Başkanı ve Dünya Yozgatlılar Konfederasyonu DUYKON’un Hamburg Temsilci Başkanı Salih Çelik, Başkonsolos Yonca Sunel’in makamında çok samimi bir havada gerçekleşen nezaket ziyareti dolayısıyla duyduğukları memnuniyeti dile getirdikten sonra yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki dönemde başta Kuzey Almanya olmak üzere ülke çapında aktif bir teşkilatlanmaya gidilmesi için kolları şimdiden sıvadık. Almanya’da yaşayan hatırı sayılır sayıda Yozgatlı hemşehrilerimizin varlığından yola çıkarak, bu güçü aktif şekilde harekete geçirerek, üye sayımızı arttırmak suretiyle ortaya koyacağımız ses getirici etkinliklerle Almanya’nın en yaygın ve güçlü Sivil Toplum Kuruluşu olmayı hedefliyoruz” ifadesinde bulundu.

Başkan Salih Çelik,  Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu olarak başlattıkları teşkilatlanma çalışmaları sonucu, kısa sürede 16 eyalette teşkilatlandıklarını açıkladı. Çelik, Hamburg ve Schleswig- Holstein eyaletlerinde atama yoluyla Başkanlık görevine getirilen İrfan Gündoğan‘ın, aynı zamanda derneğin bölgedeki İşadamları sorumlusu, Rıza Atamtürk’ün ise Medya sorumlusu olarak da görev aldıklarını sözlerine ekledi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir