AYDEF’e Yozgatlı hemşehrilerinden Teşekkür Belgesi

Kısa adı AYDEF olan Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun  Başkanı Salih Çelik ve bölge başkanlarıyla birlikte Yozgat ve ilçelerine yaptıkları yardım ziyaretinde, kendilerine bir Teşekkür Belgesi verildi.

AYDEF Genel Başkanı Hamburglu işadamı Salih Çelik, Gazetem’in bu ziyaretle ilgili sorularını yanıtladı:  

* Sayın Başkan, tam da yaz tatili öncesinde bir haftalık bir proğram için Yozgat ve ilçelerine gidip döndünüz. Gidiş sebebiniz neydi ?

S.Ç : Tatil öncesi il ve ilçelerdeki son durumların incelenmesi, gurbetten gideceklerin iyi tatil yapması için şehir içlerindeki inşaatlar ve eksikler ve esnaftaki tutum davranışların yerinde görülmesi amacıyla bu ziyaret yapıldı.  
Ayrıca 2 proje götürdük biri 15-20 bin ceviz badem ağacı dikimi, diğeri kamp turizmi cazibe merkezleri..

* Yozgat’taki ziyaret proğramızın hayli yoğun geçtiği, oradaki günlük  paylaşımlarınızdan belli oluyordu.  Bu konuyu biraz detaylandırır mısınız ?

S.Ç :Yozgat da çok yoğun ziyaretlerimiz oldu. Kurumlar, esnaflar, halk, STK’lar, birçok ilçe ve merkezde dolu dolu ziyaretler gerçekleşti. Özellikle projelerimize ortak olacak yerlerdeki görüşmeler çok verimli geçti. Geleceğe yönelik yapılması gerekenler konusunda bir hayli fikri malzeme topladık.  

* Memleketinize bu defaki gidişiniz öncesi düşünceleriniz nasıldı, orada temaslarınızdan sonraki izlenimleriniz ne yönde oldu ?

S. Ç :  Giderken en çok merak ettiğim, pandeminin çevreye etkisi ve ekonomik durumlardı. Pandemi büyük bir korku bırakmış, ekonomik olarak da sıkıntıların etkisi çok belirgin olarak görülüyor. 

* Bundan sonraki faaliyet proğramlarınız hangi konularda yoğunluk kazanacak ? 

S. Ç : Yardımlar konusunu derneklerimize bıraktık, biz Federasyon olarak eğitim, spor ve kültür ağırlıklı faaliyetlere ağırlık vereceğiz. SORGUN UMUT DERNEĞİ’NDEN AYDEF’E TEŞEKKÜR BELGESİ  

* Sayın Çelik,  Almanya Yozgatlı Dernekler Federasyonu (AYDEF) Genel Başkanı olarak, beraberinizdeki heyetle birlikde Yozgat ve ilçelerinde bir dizi ziyaretlerde bulundunuz. Bu arada ilçeniz Sorgun’a  5 adet akülü araba hediye ettiniz. Bu konuyu biraz açar mısınız ? 

S. Ç : Bu gidişimizde,  Schleswig- Holstein bölge başkanımız Rıza Atamtürk ve geziyi organize eden Sorgun temsilcimiz danışman Mehmet Aktaş’la birlikte Sorgun ilçesinde kurulduğu günden beri başarılı hizmetler yapan Umut Derneği  Engelli Spor Kulübümüz Tekerlekli Sandalye Baskatbol takımını da ziyaret ettik. Umut derneği başkanı Zeynep E. Altunkuyu ve yöneticileri çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. 
Yapmış olduğumuz sandalye desteği için teşekkür edildi ve  Sorgun Engelliler Umut Derneği olarak Başkan Salih Çelik nezdinde AYDEF’e  bir teşekkür belgesi verildi.  Ben de kendilerine teşekkür ederek, “Bu belgeyi AYDEF adına aldığımı ve teşkilatımızın en iyi yerine asacağımı” belirttim ve ” Bizler imkanlarımız dahilinde kardeşlerimize yardımcı olamaya gayret edeceğiz. Sorgun Umut derneğimizin hizmetleri bizleri çok sevindirdi. Tekerlekli sandalye ile Basketbol branşında başarılı maçlar çıkaran engelli kardeşlerimizle gurur duyduk ” şeklinde konuştum. Oldukça duygulu anların yaşandığı bu ziyaret, Basın Danışmanımız Doğan Tufan tarafından kaleme alınarak yayınlandı.

SÖYLEŞİ: Mehmet Atak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir