B.Dortmund-Beşiktaş maçında beş gol, bir kırmızı

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi son maçında Borussia Dortmund’a Almanya’da 5-0 gibi farklı bir sonuçla yenildi. Fenerbahçe’den sonra Şampiyonlar Ligi’ni puan alamadan tamamlayan ikinci takım olan Beşiktaş, oynadığı futbolla da hayal kırıklığı yarattı. İlk yarının uzatma dakikalarında Welinton’ın gördüğü kırmızı kart nedeniyle Beşiktaş, ikinci yarıda 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı.

Şampiyonlar Ligi C Grubu 6. maçında Beşiktaş, Almanya’da Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. Signal-Iduna-Park’ta oynanan karşılaşmayı Borussia Dortmund, 5-0 kazandı. Borussia Dortmund’un gollerini Malen, Reus (2) ve Haaland (2) kaydetti. Welinton, 45+2. dakikada kırmızı kart görerek Beşiktaş’ı 10 kişi bıraktı.

Beşiktaş’ın grup sonunculuğunu, Borussia Dortmund’un ise üçüncülüğü garantilediği iddiasız iki takımın mücadelesi, ev sahibi ekibin farklı galibiyeti ile bitti. Rakibi karşısında varlık gösteremeyen, Can Bozdoğan’ın ceza sahası dışından kaleyi bulmayan tek şutu dışında pozisyon üretemeyen Beşiktaş, Avrupa’ya kötü bir sonuçla veda etti.

BEŞİKTAŞ YOKLARI OYNADI

Ligde ve Avrupa’da kötü günler geçiren Beşiktaş, Borussia Dortmund karşısında da oldukça etkisiz bir görüntü ortaya koydu. Borussia Dortmund’un topa sahip olduğu, pozisyonlar ürettiği, oyunu kontrol ettiği 90 dakika boyunca kovaladığı hızlı hücumlarda yapılan pas hataları, Beşiktaş’ın pozisyon bulmasını engelledi.

İlk yarının sonunda gelen kırmızı kart ve penaltı da, Beşiktaş’ın havlu atmasına neden oldu. İkinci yarı da Borussia Dortmund’un üstünlüğü ile geçerken, Beşiktaş’ın sergilediği performans hayal kırıklığına neden oldu. Şampiyonlar Ligi’nde grubu Fenerbahçe’den sonra ‘Sıfır’ puanla tamamlayan ikinci Türk takımı olan Beşiktaş, tarihe geçti.

İLK YARININ SONUNDA KIRMIZI KART VE PENALTI

Maç boyunca kontrolü elinde tutan Borussia Dortmund, 29. dakikada Malen ile öne geçti. Hızlı gelişen Borussia Dortmund hücumunda Bellingham yaklaşık 60 metre topu sürdükten sonra savunma arkasına pas attı. Savunma arkasına iyi sarkan Malen’in yerden çektiği şut, kaleci Ersin’in bacaklarının altından ağlarla buluştu.

Karşılaşmada 43. dakika oynanırken penaltıya sebep olan Welinton kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Welinton’ın, ceza sahası içinde Dahoud’a yaptığı müdahale sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. Welinton ise bariz gol şansına engel olduğu için kırmızı kart gördü. Penaltıda topun başına geçen Reus, 45+2. dakikada Borussia Dortmund’un ikinci golünü kaydetti.

OYUNA GİRDİKTEN 5 DAKİKA SONRA AĞLARI HAVALANDIRDI

İkinci yarıda da gol arayışlarını sürdüren Borussia Dortmund, 53. dakikada farkı üçe çıkardı. Reus ceza sahası sol çaprazında kazandığı topla rakiplerini çalımlayarak kale önüne kadar ilerledi. Karşı karşıya kaldığı Ersin’in yanından topu ağlara gönderen Reus, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü ağlara bıraktı.

Maçın 63. dakikasında Reus’un yerine oyuna dahil olan Haaland, oyuna girdikten 5 dakika sonra farkı dörde çıkardı. Sol kanatta Schulz son çizgiye indi ve topu ceza sahasına ortaladı. Haaland yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

BOMBOŞ DURUMDA KAFA GOLÜ

Haaland, 81. dakikada bir kez daha sahneye çıkarak kendisinin ikinci, Borussia Dortmund’un 5. golünü ağlara bıraktı. Sol kanatta kazanılan korneri Dahoud kale önüne ortaladı. Boş pozisyonda topa iyi yükselen Haaland kafa vuruşunu yaparak farkı beşe çıkardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Borussia Dortmund, karşılaşmadan 5-0 galip ayrılan taraf oldu. Borussia Dortmund bu galibiyetle grubu 9 puanla 3. sırada tamamlarken, Beşiktaş ‘Sıfır’ puanla son sırada yer aldı.

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi fiyaskosu: -16 averaj!

Şampiyonlar Ligi’ndeki son maçında Borussia Dortmund’a 5-0 yenilen Beşiktaş, büyük umutlarla başladığı Avrupa macerasına fiyaskoyla veda etti. Sergen Yalçın’ın öğrencileri, grupta oynadıkları maçların sonucunda eşi benzeri görülmemiş bir sonuca imza attılar…

Beşiktaş, hezimetle sonuçlanan Şampiyonlar Ligi macerasında bir büyük hazin daha yaşadı. Sıfır puanla grubu tamamlayan Kartal, Ajax, Sporting Lizbon ve Borussia Dortmund’la birlikte yer aldığı grupta sadece 3 gol atarken 19 golü kendi ağlarında gördü. -16 averajla Devler Ligi’ni kapatan siyah-beyazlılar, bu alanda ilk Türk takım oldu. 

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir