Barış İçin Futbol: Fenerbahçe 1-0 Shakhtar Donetsk

Fenerbahçemiz, barış temasına dikkat çekmek ve katkı sağlamak amacıyla başlatılan ‘Shakhtar Donetsk Global Tour’ kapsamında Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile dostluk maçı yaptı. Bu özel karşılaşmaya Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi ev sahipliği yaptı. Karşılaşmanın tek golünü takımımız adına 25. dakikada Enner Valencia kaydetti. 

Fotoğraflar: Burak Saltık, Atilla Sertbakan

Karşılaşma öncesi Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Shakhtar Donetsk Kulübü CEO’su Sergei Palkin’e plaket ve üzerinde “Barış için Futbol” yazılı yarısı Fenerbahçe yarısı Shakhtar Donetsk olan forma hediye etti.

Seramonide Ukrayna milli marşını Ukraynalı sanatçı Olya Polyakova canlı olarak seslendirdi. 2 takım oyuncuları seramoniye Ukraynalı çocuklarla birlikte çıktı.
 
Seramonide Fenerbahçeli futbolcularımız “Barış için Futbol” yazan formamızı, Shakhtar Donetskli oyuncular ise 4 yaşındaki Alisa’nın fotoğrafının bulunduğu ve “Eve dönmek istiyorum” yazılı tişört giydi.  


 

Orta sahaya “Barış için Futbol” sloganlı Ukrayna bayrağı renklerinde branda açıldı ve 2 takım oyuncuları orta yuvarlağın etrafında saygı duruşunda bulundu.
 
Tribünlerde de Fenerbahçeli ve Ukraynalı taraftarlar Türkiye ve Ukrayna bayraklarıyla yer aldı.
 
Karşılaşmanın ardından 2 takım oyuncuları birlikte tribünleri selamladı.

Futbolun evrensel gücüyle barış için farkındalık yaratılması adına ‘Barış İçin Futbol’ temasıyla oynanan bu karşılaşmanın geliri, savaş mağduru masum insanlar ve çocuklar için kullanılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir