Barış Karabacak’a “Türkiye-Avrupa İş Dünyası” Ödülü

Bu yıl ilk defa düzenlenen Türkiye- Avrupa İş Dünyası Ödülleri ( Turkey European Business Awards) gecesi 24 Mayıs salı akşamı CVK Park Bosphorus İstanbul Hotel Jolly Joker sahnesinde görkemli bir geceyle Avrupa’yı Türkiye ile buluşturdu.

BHS GROUP Atakan TAŞUR ve Koray BOZAT kuruluşunca organize edilen bu anlamlı etkinlikte, sektöründe Avrupa’nın en başarılı isimleri ödüllendirildi. Almanya başta olmak üzere bir çok ülkeden katılımcıları bir arada buluşturan gecede Avrupa’nın ve Türkiye’nin önde gelen Sanat, Siyaset, Spor ve Bürokrasi alanından bir çok isim yer aldı. Ödül proğramını Emre Buga sundu.  Gecenin nihai amacı İş ve Siyaset Dünyası’nın birbirleriyle buluşup ülkelerarası ticaret hacmini geliştirmek hem de nitelikli bir network ağı oluşturmak düşüncesiyle, Türkiye’de yerli ve milli üretim yapan şirketleri ödüllendirerek Dünya’da Türk markasını önemli bir değer haline getirmektir.

 BARIŞ KARABACAK’A ANLAMLI ÖDÜL

Denizlili ve doğma büyüme üçüncü nesil olarak Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Pinneberg’de yaşamakta olan Barış Karabacak, medya organkarının da büyük ilgiyle takip ettikleribu gecede siyasetçi ve iş insanı olarak  olarak Düzce Belediye Başkanı ve eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü‘nün elinden Başarı Ödülü‘nü aldı.  Barış Karabacak 2014 ve 2018 yılları arasında Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde CDU Partisine ilk Türk olarak eyalet yönetimini seçilmiştir ve bugüne kadar Uyum Komitesi Başkanı olarak görev yapmaktadır.  Aynı zamanda KURT Personal GmbH şirketinin ortağı olan Karabacak, yıllarca aktif bir şekilde Türk – Alman Dostluğu için örnek bir isim olmuş ve Türkiye-Almanya arasındaki ön yargıları kaldırmak için bir çok projede yer alıp hayata geçirmiştir. Karabacak 2012 yılında Pinneberg kentinin “Örnek İnsanı” ödülünü almıştı.

 KARABACAK’TAN TEŞEKKÜR 

Başarı ödülüne lâyık görülmesi karşısında çok duygulandığını belirten Barış Karabacak, “Almanya’nın savaş sonrası günlerinde bu ülkeye ayak basan 1. Nesil’in çektiği sıkıntılar ve attığı temellerden sonra bugünlere gelmiş olmanın bilinciyle, bana verilen bu anlamlı Başarı Ödülü ile gurur duydum. Organizasyon  kuruluşu ve tüm emeği geçenlere teşekür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir