BAŞAKŞEHİR BEŞİKTAŞ’I EVİNDE YENDİ, TRABZONSPOR ADANA’DA MAĞLUP

Süper Lig’de geçen hafta enteresan sonuçlar alındı. Fenerbahçe haftayı Bay olarak geçerken, Galatasaray ilk defa güzel bir oyunla Kasımpaşa’dan 3 puan aldı. Beşiktaş kendi evinde Başakşehir’e karşı kaybederken, Adana Demirspor son dakika golüyle Trabzonspor’u puansız gönderdi. Konyaspor 14 puanla lider..

İşte Hakan Ortatepe’nin kaleminden enteresan maç yorumları:

BEŞİKTAŞ KENDİ EVİNDE 3 PUAN KAYBETTİ

Beşiktaş kendi sahasında mağlup oldu. Oyuna aslında yine o bildiğimiz jet hızıyla başladı. Özellikle N’Koudou yine bildiğimiz gibiydi. Ancak bu defa topu ağlarla buluşturamadı. Son iki haftadır sanki biraz kendine oynuyor gibi görünüyor. Genel olarak bakıldığında, Beşiktaş daha atak futbol oynuyormuş gibi gözüktü ama aslında Emre Belezoğlu’nun istediği şekilde oynadı. Daha doğrusu Emre Belezoğlu Beşiktaş’ı kendi istediği gibi oynattı. Çünkü Başakşehir takımı pas oyunu oynayarak topu kontrolünde tuttu ve adeta Beşiktaş’ı uyuttu.

İlk yarıda topla oynama oranlarına yüzde olarak bakınca  38 Besiktas , 62 Başakşehir olduğu görülüyor ki ne demek istediğimiz buradan anlaşılır. Kendi sahasında oynamak her takım için avantajdır. Ancak sonuca gidilemediği zamanda bir o kadar ters etki ve baskı yaratır. Beşiktaş’ta da öyle oldu ve futbolcular sonuca gidemedikleri için strese girdiler. Bir de buna Başakşehir’in pres oyunu eklenince kişisel hatalar yapılmaya başlandı ve gol de zaten böyle bir hata sonucunda geldi.

Başakşehir’li Traore kalecinin sağına doğru atacakmış gibi bakıp soluna vurdu. Premier Lig gediklisi olduğu her halinden belli oluyor ve  gerçekten üst düzey bir oyuncu.

Beşiktaş’ta da Weghorst yine çok yönlü bir futbolcu, Bayern Müniht’eki Thomas Müller tarzında, hem arkadaşlarına asist yapıyor hem de etkili bir gol ayağı. Sonradan oyuna giren Redmond da İlerleyen zamanlarda Beşiktaş’ın sağ kanattaki değişmez ismi olacak, görüntüsü verdi. Beşiktaş için sadece üç puanı degil, yanı sıra hakeme itirazdan kırmızı kart gören Teknik Adam İsmael‘i de kaybettiği bir maç oldu.

ADANA DEMİRSPOR 3 GALATASARAYLI İLE TRABZONSPOR’U ELİ BOŞ GÖNDERDİ

Trabzonspor karşısında oynadıkları futbol ile seyreden herkesin beğenisini kazanan Adana Demirspor’u seyretmek gerçekten büyük keyif veriyor. Hem çok iyi bir kadro yapısı oluşturmuş ve hem de bu kadroyu çok iyi yönetebilen bir teknik adama sahip.

Balotellinin gönderilmesi çok isabetli olmuş. Trabzonspor karşısında forvetsiz oynayıp üç gol atması,  Adana Demirsporun ne kadar dinamik ve efektif bir futbol oynadığını gösteriyor. Roberto Carlos vari bir frikikle ilk golü atan Rodrigez, talihsizlik yaşayarak  oyundan çıkmak zorunda kaldı. Atılan ikinci golün ise, daha önce Trabzonspor firnası giyen Yusuf Sarı ve N’Diaye’nin ortak yapımı olması ise farklı bir özellik ve anlam arz ediyor. Dikkat çeken bir nokta ise, Adana Demirspor kadrosunda Belhanda, Ndiaye, Emre Akbaba gibi 3 eski Galatasaray’lı futbolcunun  yer almasıydı.

Trabzonspor’da yeni oluşturulan kadro henüz tam oturmadı diyebiliriz. Zira Kopenhag maçlarından sonra kaybedilen özgüven ve moral, Frencvaros maçında da kendi çok belli etmişti ve halen de geri gelmemiş. Abdullah Avcı, elindekinin en iyisini sahaya yansıtmaya çalışıyor ama futbolcularda konsantre eksikliği var ve oldukça çok pozisyon veriyor takım. Önümüzdeki haftalarda daha farklı bir görüntüde olacağı kesin Trabzonspor’un. Öte yandan, bu sezonda henüz beklenen kıvama gelmemiş Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın durumu da bazı gazetelerde tartışılmaya başlandı.

ASLAN, PAŞA’YI GÜZEL BİR OYUN VE 3 GOLLE GEÇTİ

Galatasaray sonunda biraz kıpırdandı. Kerem de sanki kendine geldi. O alıştığımız şekilde,  kanattan ceza sahasına girip attığı gollerin, bir benzerini attı bu maçta..  Hatta attığı ikinci gol gerçekten görülmeye değerdi. Böylece kendine geldi diyebiliriz Kerem ve maçın da yıldızı oldu. Diğer yandan gollerine devam eden Gomis, Okan Hoca’ya adeta “bu forma artık benim” der gibiydi. Zaten maç sonunda yaptığı açıklamada da “ben ikinci adam değilim” deyip bunu sözlü olarak da tasdik etmiş oldu. Yeni  transferlerden Yusuf Demir de bu maçta ilk defa sahne aldı. Gerçekten yetenekli bir gencimiz. Topu alışı ve yaptığı hareketleri ile “ben futbolcuyum” diyor ancak Barcelona’nın onu neden almadığını da anlamış olduk. Biraz bencil oynuyor, topu aldığında her defasında kendi gitmeye çalışıyor ki bu da star olabilme yolunda çok büyük handikap. Takım için oynamayı ve  birlikte oynamayı öğrenmesi gerekiyor. Yoksa Emre Mor’un yaşadıklarını yaşayabilir.

Yapılan yeni transferlerle adeta Show yapan Galatasaray da Okan Hoca’nın eli her halukarda daha da kuvvetlendi. Ancak kimi oynatacağı konusunda da bi o kadar zorlanacak gibi görünüyor. Güzel bir rekabetin yaşanacağı ve bunun da her halukarda Galatasaray’a artı olarak yansıyacağı kesin.

Fenerbahçe bu haftayı bay geçti ve rakiplerini takip ederek ilerleyen haftalarda nasıl oynayacağının planlamasını yaptı.

     ***

SÜPER LİG 6. HAFTA PUAN DURUMU CETVELİ

 OGBMAYAVP
KONYASPOR642070714
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR541090913
BEŞİKTAŞ6411148613
ADANA DEMİRSPOR6411139413
GALATASARAY641174313
GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ6321117411
FENERBAHÇE5311156910
TRABZONSPOR631288010
KAYSERİSPOR63035509
ALANYASPOR6222101008
GİRESUNSPOR621358-37
ANTALYASPOR6204811-36
KASIMPAŞA6204514-96
FATİH KARAGÜMRÜK5122810-25
SİVASSPOR604249-54
İSTANBULSPOR511328-64
ÜMRANİYESPOR602448-42
HATAYSPOR501426-41
ANKARAGÜCÜ5014410-61

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir