Basın Müşaviri Hasan Kocabıyık Hamburg’da Türk Medyasıyla görüştü

TC. Berlin Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Hasan Kocabıyık, Hamburg’da görev yapan Türk Basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda Alman ve Türk Medyası’na yönelik çeşitli konularda açıklamada bulunan Kocabıyık, yerel Türk medyası çalışanları ile Hamburg Türk Basın Birliği’nin dert ve dileklerini not alarak, kendilerine elinden geldiğince yardımcı olma sözü verdi.

Haber: Mehmet Atak/ Fotoğraflar: Salih Kartal

2021 yılı Eylül ayında  T.C. Berlin Büyükelçiliği’nde Basın (İletişim) Mişaviri olarak göreve başlamış olan Hasan Kocabıyık, bir toplantı vesilesiyle geldiği Hamburg’da,  hem tanışma hem de görev alanıyla ilgili istişarelerde bulunmak üzere yerel  Türk Medya çalışanlarıyla  görüşüp tanıştı.

Hamburg Türk Basın Birliği Rıza Atamtürk’ün yönettiği toplantıya, medya kesiminden  Kemal Doğan, Erdal Altuntaş, Zafer Özpolat, Olcay Köksal, Yaşar Yıldırım, Nebahat Uzun, Esma Arslan, Mehmet Atak,  Salih Kartal, Naciye Arslan, Namık Kemal Alıcı, Engin Baş, Bekir Tanrıkulu, Meral Çelik ve Gül Arık iştirak etti. 

İletişim Müşaviri Hasan Kocabıyık,  tanışma faslındandan sonra yaptığı konuşmada, İletişim Müşavirliği’nin Almanya çapında yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek, Türkiye’nin  en doğru şekilde tanıtılması prensibi doğrultusunda hareket ettiklerini ve gerçeklerin çarpıtılmaması ve dezenformasyonun önlenmesini hedeflediklerini belirtti. Bu doğrultuda Alman medyası ile de yakın temas halinde olmaya önem verdiklerini belirtti.   

SARI BASIN KARTI ALMAK KOLAY DEĞİL

Türkiye’deki “Sarı Basın Kartları” için getirilen zorluklar konusundaki soruları yanıtlayan Kocabıyık, bu karta sahip olmak için aranan yasal şartlara vurgu yaparak, başvuru sahiplerinin basın sektöründen geçimini sağlayan kişiler olması gibi şartlara değindi. Kart verilme sürecinin uzun sürmesi ile ilgili şikayetler hakkında ise araştırma aşamasının zaman alabildiğini ancak son dönemlerde bu süreçlerin çok daha hızlı ilerlediğini ifade etti.

Günlük Türk gazetelerinin, internet medyası ve sosyal medyaya gösterilen yoğun ilgi  ve dijitalleşme nedeniyle Avrupa ve Almanya’da büyük düşüş yaşadığını dile getiren İletişim Müşaviri Hasan Kocabıyık, dijital medyaya öncelik verilmesi ve genç gazetecilerin yetiştirilmesi gerektiği şartı üzerinde görüş bildirdi. 

Rusya-Ukrayna savaşı hakkında bir soru üzerine konuşan Kocabıyık, “Türkiye’nin bu konudaki yoğun temasları ve mesele üzerindeki olumlu tavrının tüm taraflarca tasvip gördüğü ve Alman medyasında da olumlu yansımaları olduğunu dile getirdi. 

YARDIMLAR İÇİN PROJE ŞARTI

Türkiye hakkında Alman medyasında yayınlanan haberlerin titizlikle takip edildiğini açıklayan Müşavir Kocabıyık, Almanya’daki Türk medyasında yer alan haberlerin de mümkün mertebe takip edildiğni söyledi. Alman medyasında görev alan bir çok Türk gazeteci olduğunu, onlarla da görüşüp tanışma isteğinde olduklarını dile getiren Kocabıyık, “Yerel Türk Medyasına yardımlar” konusunda kendsine yöneltilen sorulara „ilgili kurumlara proje sunulması ve mutlaka bir konsept dahilinde başvuru yapılması“nın bu konuda imkanlar açabileceğine vurgu yaptı. 

Hamburg Türk Basın Birliği’nin dernek olarak önemli bir görevi üstlendiğini ifade eden Kocabıyık, “Bilgi, görgü ve mesleki tecrübelerin arttırmak ve de Türk turizmine katkı vermek” amaçlı dernek tarafından düzenlenen geziler hakkında, bu gezilere ilgili kurumlarca proje desteği sağlanması konusunda yardımcı olmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi. ​

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir