Başkonsolos Emine Derya Kara’dan HTBB’ye ziyaret

2021 yılı Aralık ayında göreve başlayan T.C. Hamburg Başkonsolosu Emine Derya Kara, Hamburg Türk Basın Birliği’nin kahvaltılı sohbet görüşmesinde HTBB üyeleriyle tanıştı ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. 

Haber : Mehmet ATAK

Norderstedt semtindeki Demir Bäckerei’de derneğin 25 üyesiyle birlikte yapılan kahvaltıyı takiben konuşan HTBB Başkanı Rıza Atamtürk, hoşgeldiniz diyerek, katılımdan dolayı duyulan memnuniyeti dile getirdi ve 2010 yılında kurulan Hamburg Türk Basın Birliği’nin faaliyetleri hakkındaki  açıklamada bulundu.  Üyelerle tek tek tanışan  Başkonsolos Emine Derya Kara, aslen Hatay Antakyalı olduğunu belirterek, özgeçmişi hakkında açıklamada bulundu. Görev yerlerini ise, çeşitli tarihlerde Katar, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ankara olarak belirtti.  

MEDYA MENSUPLARINDAN BAŞKONSOLOS’A SORU YAĞMURU

Başkonsolos  Emine Derya Kara, konuşmasında Hamburg Türk Basın Birliği’nin kahvaltı davetinde Basın mensuplarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve daha sonra üyelerden gelen aşağıdaki soruları cevapladı.

-Tarık Sarı: Almanya’da yaşayıp da Türkiye’de çalışmak isteyen kişiler nerelere başvurmalı ?

– Ali Akdemir: Hamburg hakkında ilk izlenimleriniz ? 

– Nebahat Uzun: Konsolosluk birimlerine telefonla ulaşım zorluğu hakkında duyumlar var; neler yapılabilir? 

– Ertaş Akçelik Türkiye’deki hangi takımın taraftarısınız? Yeni Başkonsolosluk binasına ne zaman geçilecek acaba ? STK Temsilcileri Oluşumu  devam edecek mi?

– Rıza Atamtürk (Başkan) : Birinci nesilin Randevu alma konusunda zorluklar yaşadığını görüyoruz. O yaşlı kesim için kolaylık sağlamanız mümkün mü ?

-Erdal Altuntaş (Başkan Yardımcısı): Özellikle Gastronomi ve Sağlık branşında Türkiye’den Almanya’ya gelip çalışmak isteyenler hangi yolu izlemeli?

DEVLET İŞLERİNDE DEVAMLILIK ESASTIR

Gayet samimi bir sohbet havasında geçen kahvaltılı toplantıda hemen hemen her soruyu rahatlıkla cevapladığı görülen Başkonsolos Kara’nın, bu sorulara karşı açıklamaları ise şöyleydi:

* Ben Beşiktaş taraftarıyım, ama, eşim ve çocuklarımın ikisi de Galatasaraylı.

* Tabii ki Almanya’da yaşayan kişiler de başka ülkelerde çalışmak isteyebilir. Başvurularını Türkiye’deki ilgili firmalar ve birimlere yapabilirler. 

* Hamburg çok güzel bir liman şehri.  ABD’nin Boston şehrine nazaran daha fazla Türk insanının bu eyalette yaşıyor olması da önem taşıyor. 

* Zaman zaman Başkonsolosluğumuzun bütün telefon hatları dolu olabiliyor ve bu nedenle de ulaşım zorluğu yaşanıyor. Şayet çok acil bir durum yoksa, E-Posta yoluyla da bize ulaşılabilir.

* Birinci Nesil dediğimiz yaşlı insanlarımızın randevu alma zorluğu yaşıyor olması karşısında, ileri yaştaki bu vatandaşlarımız için randevusuz  gelebilme imkanı sağlanmıştır.

* Yeni Başkonsolosluk binası olarak 2009 yılında satın alınan Dehnheide u-Bahn istasyonu karşısındaki binaya bazı zorluklar nedeniyle kısa sürede geçmemiz mümkün değil, ama çalışmalar devam ediyor.

* Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletleri dahilindeki Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ile geçmiş yıllarda başlatılan  toplantıların  verimliliği ortadadır. Devlette devamlılık esastır. Vatandaşlarımızın yararına olacak işler bizim temel uğraşlarımızdır zaten.

* Bazı sektörlerde çalışmak üzere Almanya’ya gelmek isteyenler için Başkonsolosluk olarak bizim özel bir çalışmamız yok. Bu işlemler ancak özel şirketler kanalıyla başlatılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir