BAŞKONSOLOS SUNEL: ”SANATIN DİLİ YOK”

Hamburg Horner Rennbahn semtinde her Pazartesi çalışmalarını sürdüren Hamburg Cesaretli Kadınlar Derneği,  konukları Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel ve Kültürlerarası Aileler Birliği Derneği başkanı Tevide Er’i ağırladı. Dernek başkanı Özgül Karık, ”8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Hamburg’un ilk kadın Başkonsolosu Yonca hanımı davet ettik” dedi.

ŞEHİTLER VE DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Şehitler, Elazığ ve Van depreminde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantı, derneğin kuruluş sebebi ve faaliyetlerinin anlatılmasıyla devam etti.

GÜÇLÜ VE CESARETLİ KADINLARSINIZ

Dernek üyesi kadınların hayattan izlenim ve  yaşadıklarının anlatılmasından sonra konuşan Başkonsolos Yonca Sunel, ”Güçlü ve cesaretli kadınlarsınız . Hamburg’a ilk geldiğimde Cesaretli Kadınlar Derneği’ni duyunca Allah Allah kim bunlar, nasıl bir cesaret dedim. Birincisi, hayatta yaşadıklarınız ve ona karşı duruşunuz çok cesaretli. Herkes sıkıntılar yaşıyor, hayat herkese bir takım zorluklar getiriyor. Sizin yaşadığınız şeyler aslında belki de en uçları ama, cesaretle karşı durmuşsunuz. Ben o zaman onu anladım, ikincisi, gerçekten hiç bir tiyatro deneyimi olmadan sahneye çıkıp, kendini ifade edebilmek. Hele de bunu sözlerle değil de hareketlerle yapabilmek, bunu insanlara aktarabilmek gerçekten büyük cesaret. Ama sanatın dili yok. Nasıl hayatta dik durduysanız, sahnede dik duruşunuz, bir çok erkeğe de örnek olacak nitelikte diye düşünüyorum”.



Toplantıda Yonca Sunel kadınların sorunlarını dinledi ve sorularını cevapladı. Özgül Karık da Yonca Sunel ve Tevide Er’i ağırlamaktan memnunluk duyduğunu belirtirken,  geldikleri için de kendilerine teşekkür etti.
Haber/Fotoğraf: Özgül KARIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir