BAŞKONSOLOS YONCA SUNEL’DEN TATİL MESAJI

25 Haziran’da Hamburg, 29 Haziran’da da Schleswig- Holstein eyaletlerinde yaz tatilinin başlaması nedeniyle Gazetem’e bir demeç veren T.C. Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel, vatandaşlarımıza bazı tavsiye ve hatırlatmalarda bulunup, iyi tatiller diledi.

Haber: Mehmet ATAK

Başkonsolos Yonca Sunel, Türkiye’de Korona önlemleri dahilinde alınan tedbirlere uyulmasının sağlık açısından önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“COVID-19 salgını nedeniyle bu sene hem öğrenci ve öğretmenlerimiz, hem de velilerimiz farklı bir eğitim ve öğretim dönemi yaşamak zorunda kaldık. Çocuklarımız, okullarından  ve arkadaşlarından uzak bir dönem geçirdiler. Derslerini çoğunlukla okulda değil, uzaktan  eğitimle takip ettiler. Dünden itibaren Hamburg,  bu haftasonundan itibaren  Schleswig-Holstein Eyaleti’nde okul tatili başlıyor.  Öncelikle tüm çocuklarımıza güzel bir tatil diliyorum. Tatili açık havada, sosyal aktivitelerle ve kitap da okuyarak geçirmelerini tavsiye ediyorum.

Görev çevremizdeki Türk kökenlilerin bu haftadan itibaren kara veya havayoluyla ülkemize gitmeyi planladıklarını biliyorum.  Bildiğiniz gibi,  Türkiye’de karantina uygulaması ve sınırlardaki kısıtlamalar kaldırılmış durumdadır.   Ülkemizin kapıları Alman turistlere ve sizlere açıktır. İçinde yaşadığımız istisnai  dönemde,  çok hızlı gelişmeler yaşanmakta ve  gelişmeler doğrultusunda da, COVID-19 salgınıyla mücadele amacıyla  hızlı  kararlar alınmaktadır.   Bu çerçevede ülkemize  seyahat edecek vatandaşlarımızın  gidiş ve dönüşlerinde, yola çıkmadan   önce havalimanlarında,  güzergahlarındaki ülkelerde  ve yaşamakta oldukları  veya gidecekleri şehirlerdeki   uygulamaları kontrol etmeleri  önem taşımaktadır.


Bu tatil dönemi,  ailelerimizle, arkadaşlarımızla ve sevdiklerimizle birlikte  zaman geçirmemiz için güzel bir fırsat sunuyor. Ancak,  tatilimizi nerede geçirirsek geçirelim lütfen COVID-19 salgınıyla mücadele için alınan tedbirlere uymaya  devam edelim.  Bireysel olarak alacağımız önlemler, hem kendimiz, hem sevdiklerimiz hem de toplum sağlığı açısından çok  büyük önem taşımaktadır.

Hepinize güzel  bir tatil dönemi diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir