BAŞÖRTÜSÜNDEN DOLAYI AYRIMCILIĞA UĞRADI

Almanya’nın Hamburg şehrinde bir süpermarketin müdürü, yardımcı işçi olarak başvuran 16 yaşındaki başörtülü kıza “Ya başörtüsünü çıkartırsın, ya da burada çalışamazsın.” dedi.

Yaz tatilinde Hamburg’taki bir süpermarkette cep harçlığı biriktirmek isteyen 16 yaşındaki Miriam J. kasiyerlik için Edeka’ya başvurdu. Evraklarıyla mağazaya giden genç kıza, bir gün deneme davet edildi. Çalışmaya başladıktan yarım saat sonra Miriam ve iki arkadaşının yanına gelen market müdürü, başörtüsünü işaret ederek, “Ya başörtünü çıkartırsın, ya da burada çalışamazsın.” dedi. Miriam ve arkadaşları bu talebe uymayarak marketten ayrıldılar.

Instagram’da paylaştığı videoda, 16 yaşındaki bir öğrencinin bir mağaza müdürü tarafından böyle yerle bir edilmesini hiç tahmin bile edemeyeceğini söyleyen Miriam, ırkçılığın var olduğunu vurguladı. Gelecekte de başörtüsünden dolayı ayrımcılığa uğrayacağını bildiğini belirten genç kız, ilk defa bu kadar doğrudan başörtüsünün sorun edildiğini söyledi, süpermarketi boykot çağrısında bulundu.

Instagram’da iki gün içinde bir milyon civarında izlenme oranına sahip olan videoya süpermarketten cevap geldi. Videoya cevap veren Edeka, “Anlattığın vaka çok üzücü. Edeka çoğulculuğu önemsiyor.” diyerek genç kıza başka bir Edeka şubesinde iş görüşmesi teklifinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir