BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİNDE İNDİRİM

Dövizli askerlik ücretinde sevindiren gelişme:  Yeni tutar 4.402,27 Avro oldu

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını ilgilendiren dövizle askerlik ücreti belli oldu. Her 6 ayda bir belirlenen miktar bu sefer gurbetçileri sevindirecek. Çünkü geçen yıl ile kıyaslandığında ücret 1161 Euro  azaldı. Geçtiğimiz Haziran ayında dövizle askerlik bedeli 31 Aralık 2020 (dahil) tarihine kadar geçerli olmak üzere 5.563,66 Avro olarak belirlenmişti.

Yeni tutar 4.402,27 Avro oldu

Konsolosluklar tarafından yapılan duyuruda “Milli Savunma Bakanlığımız, dövizle askerlik hizmeti bedelini 1 Ocak-30 Haziran (dahil) 2021 tarihleri arasında geçerli olmak üzere 4.402,27 Avro (Ayrıca 110.06 Avro havale ücreti tahsil edilecektir) olarak belirlemiştir. Dövizle askerlik hizmeti başvuruları bu bedel üzerinden tekrar alınmaya başlanmıştır.”denildi.

Dövizle askerlik hizmeti hakkında gerekli belgeler ve ayrıntılı bilgi konsoloslukların internet sayfalarından öğrenilebilir.

Dövizle askerlik görevini yerine getirmek isteyenlerin, uzaktan eğitim programını tamamlamaları, başvuru evrakı ile yurt dışı temsilciliklerine başvurarak hak sahibi olduklarının tespit edilmesi ve belirtilen ücreti ödemeleri gerekiyor.

Kaynak: Turizm Avrupa / GŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir