BERAT ALBAYRAK VARLIK FONU’NDAN İSTİFA ETTİ YERİNE O İSİM ATANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan affını isteyen Berat Albayrak Varlık Fonu’ndaki görevinden de istifa etti. Albayrak’ın yerine Ahmet Burak Dağlıoğlu atandı.

Son dakika haberine göre; , Varlık Fonu’ndaki görevinden istifa etti.

İletişim Başkanlığı duyurdu

İletişim Başkanlığı, görevden aflarını talep eden Berat Albayrak ve Arda Ermut’un Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu üyeliğinin sona erdiğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 8 Kasım 2020’de Instagram’da yayınladığı metinle istifa eden Berat Albayrak’ın Türkiye Varlık Fonu’ndaki başkanvekilliği görevi de sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün İstanbul’da bulunan Vahdettin Köşkü’nde yapılacak yönetim kurulu toplantısı öncesinde Berat Albayrak’ın istifasını sunduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu’nda Prof. Dr. Erişah Arıcan, Hüseyin Aydın, Salim Arda Ermut ve Zafer Sönmez yer alıyor.

2016 yılında kurulan Türkiye Varlık Fonu’nun portföyünde 23 şirket, 2 lisans ve çeşitli gayrimenkuller bulunuyor.

Ahmet Burak Dağlıoğlu

Ahmet Burak Dağlıoğlu kimdir?

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunudur. Geçmişte Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği genel sekreterliği de yaptı.

•    Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi mezunudur. 

•    IE Business School’da Global Master in Finance ve Bahçeşehir Üniversitesi Strategic Marketing and Brand Management alanlarında çift mastırlıdır.

Yatırım Ajansı’nda Newyork’ta görev yaptı.

Başbakanlık’ta geçmişte Yatırım Ajansı Başkan Yardımcılığı’nda bulundu. Yine aynı kurumda Kamu-Özel Sektör İş Birliği Daire Başkanliğı görevini de ifa etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir