Beşiktaş galibiyeti unuttu

Süper Lig 13. haftasında oynanan 2-0’lık Alanyaspor-Beşiktaş karşılaşmasında tartışma yaratan bir karar verildi. Emre Akbaba’nın attığı gol VAR kararıyla ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edilince tartışmalar da beraberinde geldi.

Alanyaspor-Beşiktaş maçında tartışmalı ofsayt kararı!

Süper Lig 13. haftasında Beşiktaş’ı ağırlayan Aytemiz Alanyaspor 14. dakikada Khouma Babacar’ın golüyle 1-0 öne geçerken, Emre Akbaba 40. dakikada skoru 2-0’a getiren isim oldu. Ancak VAR uyarısıyla saha kenarına gelerek pozisyonu izleyen hakem Alper Ulusoy pozisyonun ofsayt olduğuna karar verince saha içinde büyük tartışma yaşandı.

Savunma oyuncusu Chidozie Awaziem’in ileriye yolladığı pasa Efecan Karaca müdahale etmek isterken Domagoj Vida araya girerek topu uzaklaştırmak istedi. Ancak Hırvat oyuncunun müdahalesi sonrası topu önünde bulan Emre Akbaba, kaleci Ersin Destanoğlu ile karşı karşıya kaldı ve vuruşunda topu ağlara gönderdi. Santradan önce yapılan VAR kontrolü sonrasında orta hakem Alper Ulusoy pozisyonu izlemesi için kenara davet edildi. Pozisyonu izleyen Ulusoy’un ofsayt kararı vermesi tartışma yarattı.

KAYNAK: www.sozcu.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir