Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi macerası Lizbon’da bitti: 4-0

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi macerası Sporting Lizbon deplasmanında sona erdi. Şampiyonlar Ligi C Grubu dördüncü maçında Sporting Lizbon’a 4-0 yenilen Beşiktaş, kötü bir futbol sergilediği maçın ardından Devler Ligi defterini kapattı. Avrupa Ligi hayali ise mucizelere kaldı…

Şampiyonlar Ligi Beşiktaş adına bu sezon tam bir facia! Şenol Güneş ile birlikte 2017-18 sezonunda gruptan namağlup çıkmayı başaran Beşiktaş, bu sezon 4. maçından da puansız ayrıldı.https://174aedc9009fe5b577f53da52143338d.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Tarihinin en kötü sezonlarından birinin içinde olan Beşiktaş, Ajax ve Borussia Dortmund gibi zorluk derecesi yüksek olan maçlardan da puan çıkaramazsa büyük hazin yaşayacak. Siyah-beyazlılar, 2001-02 sezonunda grup aşamasında 0 puan çeken Fenerbahçe’yle aynı kaderi yaşayan ikinci Türk takım olacak.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Transfer döneminde, özellikle Şampiyonlar Ligi’ni düşünerek sansasyonel transferler yapan ve piyasa değeri 100 milyon Euro’yu aşan bir kadro kuran siyah beyazlılar, 4 maçta sıfır çekti.

Ghezzal ve Rosier’i kadroda tutan Beşiktaş, Pjanic, Teixeira, Batshuayi gibi yıldızları kadrosuna katmış, yerli olarak da transferin gözde isimleri Salih, Kenan ve Umut Meraş’ı transfer etmişti. Öncelikli hedefini Şampiyonlar Ligi olarak belirleyen ve mutlaka gruptan çıkma inancında olan siyah beyazlıların yaptığı hesapların hiç biri tutmadı.

Kurulan rüya kadro, sahada oynanan oyun ve alınan skorlar sonucunda karşılığı alınamayan ve averajı da oldukça kötü olan bir takıma dönüştü. Bulduğu pozisyonları gole çeviremediği gibi, rakiplere de inanılmaz derecede kolay pozisyon veren Beşiktaş, sonuç olarak 4 maçta 4 mağlubiyet, atılan 2, yenilen 12 olmak üzere 0 puan ve -10 averajla grubun son sırasına yerleşti.

Siyah beyazlılar, Şampiyonlar Ligindeki 32 takım içinde -12 averaja sahip Malmöden sonra -10 ile en kötü averaja sahip ikinci takım durumunda.

KÖTÜ OYUN GÖRÜLMEDİ, BAŞKA BAHANELER ARANDI

İlk Dortmund maçının oynandığı 15 Eylül’den bu yana saha içine pek iyi bir oyun koyamayan siyah beyazlılar, yedeklerin maç alacak performansta olmadığını görmeyip, sakatlıkların çok fazla olduğu bahanesinin üstüne sığınıp devler arenasında da şanssızlıktan yakınarak haftaları geçirdi. Ancak; sakat futbolcuların dönmesine rağmen, futbolun iyileşmemiş olması ve maçlar oynandıkça yeniden fazla sayıda sakat verilmeye başlanması, doğal sonucu Şampiyonlar Ligi’nde sıfır çekmeye ve 100 milyon TL’nin üstünde gelirden olmaya kadar getirdi.

Beşiktaş, bugünden itibaren nerede hata yaptığını sorgulayıp, yanlışları düzeltmeye çalışarak lige odaklanacak ve ilk etapta 7 puan gerisine düştüğü lider Trabzonspor’u yenerek milli araya bir nebze moralli girmeye çalışacak.

SERGEN YALÇIN AVRUPA’DA GALİBİYET ALAMADI

Beşiktaş ile geçen sezon şampiyon olan ve bunu kısıtlı bir kadro ile başaran Sergen Yalçın, çok daha geniş ve daha çok yıldızı olan kadro ile esas hedefi olan Avrupa’da galibiyet alamadı.

Siyah-beyazlıların başında dün akşam 6. Avrupa maçına çıkan tecrübeli teknik adam, galibiyet alamayarak kötü bir istatistiğe sahip oldu. Geçen sezon öncesi Şampiyonlar Ligi elemesinde Yunanistan takımı PAOK’a deplasmanda 3-1 yenilen Sergen Yalçın yönetimindeki Beşiktaş, peşinden Avrupa Ligi elemesinde de Portekiz temsilcisi Rio Ave ile 1-1 berabere kalıp penaltılarla Avrupa’ya veda etti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefleyen Sergen Yalçın’ın planları yine tutmadı ve siyah beyazlılar Dortmund’a 2-1, Ajax’a 2-0, Sporting CP’ye de 4-1 ve 4-0’lık skorlarla yenildi.

Kaynak : SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir