Beşiktaşlılar Birliği, Yeni Yıl Proğramına Start Verdi!

Hamburg Beşiktaşlılar Birliği kısa bir süre önce gerçekleştirdiği Seçimli Genel Kurul sonrası, lurup semtinde bulunan Sebastian Pub Hamburg adlı mekanda, düzenlediği ilk kahvaltılı tanıtım toplantısında, Başkan Ertaş Akçelik yeni Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte “Faaliyet Proğramını“ tanıttı.

Haber ve Fotoğraflar: Salih KARTAL/Ali AKDEMİR


Hamburg’da çalışmalarını sürdüren Beşiktaş Jimnastik Kulübü taraftarlarının kurduğu Hamburg Beşiktaşlılar Birliği (HBB), 18 Aralık’ta yaptığı seçimli Genel Kurul’da ikinci defa Başkanlığa getirilen Ertaş Akçelik, yeni yılın ilk haftasında kahvaltılı bir toplantı ile davetliler ve üyelere hem Yönetim organlarını tanıttı, hem de yeni yılın faaliyet programı hakkında bilgi verdi.

Lurup semtinde duvarlardaki türk sineması sanatçıları ve ozanların resimleri ve özlü sözlerle dekore edilmiş “Sebastian Pub Hamburg” da özenle hazırlanmış salonda  Türk Bayrağı ve Beşiktaş Bayrağı ile süslenen masalar ve zengin kahvaltı büfesi davetlilerden tam not aldı. Katılımcılar arasında Eğitim Ataşesi Lütfü Dede, Milletvekili Ali Şimşek (SPD) ve Yusuf Uzundağ (Yeşiller), FB Hamburg Başkanı Mustafa Çömlek, GS Hamburg Başkanı Nihat Kırmızı, Trabzonlular Başkanı İlhan Yılmaz, Atatürkcü Düşünce Derneği Hamburg başkanı M.Serdar Temur, Olgay Sadak (Tiyatro İstasyon) Derya Tuncel, Birsen Çelik (HTKKD, Önder Zeybek (TGH Bşk. Yrd.), Erdal Altuntaş (HTBB Bşk. Yrd.), Cevat Güngör ( Inter Türkspor Kiel), Adnan Türkmen ( Irak Türkmenler Derneği), Tevide Er ( Interkultureller Familienverbund eski başkanı) sanatçı Özcan Süer, İş insanları, STK temsilcileri ve basın emekçileri katılımları ile Beşiktaşlıları yalnız bırakmadı.

BAŞKAN AKÇELİK : “ŞİMDİ SIRA PROJELERİMİZDE”

Yaklaşık 80 kişi önünde konuşan Başkan Ertaş Akçelik, samimi bir atmosferde bir araya gelen misafirlere ve medya mensuplarına önce Yönetim Kurulunu tanıttı ve görevlerini açıkladı. “Çok güzel dolu dolu bir üç yıla bu kahvaltı programıyla giriş yapıyoruz. Pandemi şartlarını da artık gerde bıraktık. Çok yoğun bir etkinlik takvimine güçlü bir yönetimle giriş yaptık ve önemli projelerimizi hep birlikte hayata geçireceğizdiyerek, düzenleyecekleri etkinlikleri sıraladı. Başkan Akçelik, “Başkanımız Ahmet Nur Çebi’yi de Hamburg’a davet edeceğizaçıklamasında da bulundu.


AŞIK DEYİŞLERİNE BOL ALKIŞ
Bir turne çerçevesinde Almanya’da bulunan ve zengin Türk kültürünün yapı taşlarını oluşturan UNESCO tescilli halk ozanı ve aşıkları Orhan Üstündağ ve Erol Şahiner‘in sürpriz olarak sahne almaları ve geleneksel aşık atışması misafirlerden yoğun ilgi görürken, bol bol alkış aldılar.

Dr. ETEM ETE’DEN BEŞİKTAŞ TARİHÇESİ

Uzun yıllardır Beşiktaş taraftarı olan ve 62 yıldan beri Almanya’da yaşamını sürdüren 80 yaşındaki Dr. Etem Ete, türk toplumunun yaşam kültürü hakkındaki görüşlerini anlatarak başladığı sohbetinde, 73 yıllık Beşiktaş taraftarı olmasının nedenleri ve özellikleriüzerine konuştu. Dr. Etem Ete, “Beşiktaş, aydınlarla halkın buluşmasına öncülük etti. Beşiktaş bugünle geşmiş arasında bir köprüdür. Beşiktaş zoru başaranların kahramanlık öyküsüdür” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir