Beşiktaş’tan çifte kupa

Ziraat Türkiye Kupası Final karşılaşmasında Antalyaspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Rakibini yenen Beşiktaş bu sezon çifte kupa sevinci yaşadı.

Mücadele Ali Palabıyık’ın ilk düdüğüyle başladı.

Antalyaspor, Türkiye Kupası’nda ilk golünü finalde Beşiktaş’tan yedi. 3. dakikadaJosef de Souza takımını öne geçirdi.

Maçın 10. dakikasında Antalyaspor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan gelişen Antalyaspor atağında Gökdeniz çaprazdan ceza alanına girdi vuruşunda top yan ağlarda kaldı. 

Nuri’nin 17. dakikada sağ kanattan kullandığı kornerde Utku yumruklarıyla topu uzaklaştırdı.

Beşiktaş Valentin Rosier’in 30. dakikada attığı golle Fraport TAV Antalyaspor karşısında skoru 2-0’a getiriyor. Atiba Hutchinson’ın pasında hızlı atağa çıkan Rachid Ghezzal Fraport TAV Antalyaspor savunmasını az adamla yakalıyor. Rachid Ghezzal topu sağ kanattan ileri çıkan Valentin Rosier’e gönderiyor ve Rosier ceza sahası içi sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderiyor. Rachid Ghezzal golde asisti yapan isim.

Beşiktaş bu dakikalarda kısa paslarla rakip yarı alanda etkili olmaya çalışıyor.

Beşiktaş Atiba Hutchinson ile 39. dakikada gole yaklaşıyor. Orta alanda hazırlık paslarıyla topa sahip olan Beşiktaş’ta Rachid Ghezzal’ın sağ taraftan gönderdiği uzun pasta topla buluşan Atiba Hutchinson kaleci ile karşıya kalıyor. Atiba Hutchinson topu önce göğsü ile kontrol edip sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top sol yan direğe çarpıp kaleci Ruud Boffin’in önünde kalıyor.

İlk yarı sona erdi…

Hakem Ali Palabıyık ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Beşiktaş başlıyor.

Maçın 2. yarısına Antalyaspor oyuncu değişikliği yaparak başladı. Hakan Özmert’in yerine oyuna dahil olan isim Mert Yılmaz oldu.

Dakika 48’de sol taraftan kullanılan kornerde Nuri Şahin’in ortasında ön direkte Domagoj Vida topu kafa vuruşu ile uzaklaştırıyor.

Georges-Kevin N’Koudou’nun pasıyla topla buluşan Rachid Ghezzal’in  51. dakikada ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta Fedor Kudryashov’un müdahalesi ile top üstten dışarı çıkıyor.

Ceza sahasında hava topunda Utku Yuvakuran’ın elinden kaçırdığı top Fredy’nin önünde kalıyor. 59. dakikada sağ çizgiden Fredy’ni arka direğe çevirdiği topta Fedor Kudryashov’un şutu takım arkadaşı Amilton’dan dönüyor.

63. dakikada Fredy’nin kaleyi cepheden gören noktadan çektiği şutunda Welinton Silva’nın müdahalesi ile top uzaklaşıyor.

Karşılaşmanın ilk sarı kartı Nuri Şahin için çıkıyor. Josef De Souza sorta sahada hızlı atağa çıkmak isterken, Nuri’nin yaptığı müdahale sonrasında hakem faul düdüğünü çalıyor ve sarı kartını Nuri Şahin’e gösteriyor.

Fedor Kudryashov’un Valentin Rosier’e yaptığı faul sonrasında hakem Ali Palabıyık dakika 73’te sarı kartını Fedor Kudryashov’a gösteriyor.

Fraport TAV Antalyaspor dakika 79’da iki oyuncu değişikliğini birden yapıyor. Nuri Şahin ve Amilton oyundan çıkarken, Ufuk Akyol ve Dever Orgill oyuna giriyor.

Dakika 85’te Naldo’nun Gökhan Töre’ye yaptığı faul sonrasında hakem Ali Palabıyık sarı kartını Naldo’ya gösteriyor.

Beşiktaş’ta 86. dakikada dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor.Rachid Ghezzal oyundan çıkarken, Rıdvan Yılmaz yerine giren isim oluyor.

Beşiktaş kupaya uzanan takım oluyor.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’i Gürsel Aksel Stadı’nda Göztepe’yi yenerek şampiyon tamamlayan Beşiktaş, 3 gün arayla ikinci kez aynı sahada kupa sevinci yaşamak istiyor. Ligi 16. sırada tamamlayan Fraport TAV Antalyaspor ise hem Türkiye Kupası’nı müzesine götürmek hem de Avrupa Ligi’ne katılma peşinde…

İki takım arasında bu sezon ligde oynanan iki karşılaşma da 1-1 beraberlikle tamamlandı.

Kupaya bu sezon 4. turdan katılan Antalyaspor, sırasıyla Pendikspor, Beypiliç Boluspor, Bursaspor, Demir Grup Sivasspor ve Aytemiz Alanyaspor’u saf dışı bıraktı. Beşiktaş ise 5. turdan itibaren Tarsus İdmanyurdu, Çaykur Rizespor, İttifak Holding Konyaspor ve Medipol Başakşehir’i eledi.

59. FİNAL

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1962-1963’ten itibaren düzenlenen Türkiye Kupası, 1980-1981 sezonu itibarıyla Federasyon Kupası adı altında oynanmaya başladı. Organizasyonun adı 1992-1993 sezonundan itibaren yeniden Türkiye Kupası olarak değiştirildi. Kupada geçen sezon İstanbul’da oynanan finalde Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor’u 2-0 yenerek mutlu sona ulaştı.

BEŞİKTAŞ 9 KUPA KAZANDI

Beşiktaş, daha önce 15 kez final oynadığı Türkiye Kupası’nda 9 kez şampiyon oldu. Siyah-beyazlı takım, 9 sezon aradan sonra finalde mücadele edeceği kupada 1974-1975, 1988-1989, 1989-1990, 1993-1994, 1997-1998, 2005-2006, 2006-2007, 2008-2009 ve 2010-2011 sezonlarında mutlu sona ulaştı.

Beşiktaş, 1965-1966, 1976-1977, 1983-1984, 1992-1993, 1998-1999 ve 2001-2002 sezonundaki finallerde ise kupayı rakiplerine kaptırdı. Antalyaspor ise ikinci kez kupada final oynayacak. Akdeniz ekibi, 1999-2000’deki finalde Galatasaray’a yenilmişti.

İLK 11’LER

ANTALYASPOR: Boffin, Naldo, Nuri, Podolski, Kudriashov, Fredy, Amilton, Gökdeniz, Bünyamin, Hakan, Veysel

BEŞİKTAŞ: Utku, Rosier, Vida, Welinton, N’Sakala, Necip, Atiba, Josef, N’Koudou, Ghezzal, Larin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir