Biftekle Yardımseverliği Müzikle harmanlayan adam: Hasan Renkliçay

Hamburg’un en güzel semtlerinden biri olan Neustadt’ta, Großneumarkt meydanındaki Big Bull Steak House ve Bramfeld’deki Fabriciusstrasse’de açtığı  Karizma Döner adlı restoranlarında hizmet verip yardımseverliği ile de ön plana çıkan Hasan Renkliçay (55), koyu bir Galatasaray taraftarı ama diğer takımlara karşı da eşit mesafedeki duruşuyla saygı görüyor.

Haber: Mehmet ATAK (gazetem.eu)

Seçkin restoranlarında ağırlıklı olarak Arjantin boğası bifteği ile Hindi eti ve balık çeşitleri sunan ve eti çok iyi tanımasıyla bilinen Hasan Renkliçay,  Kahramanmaraş’ın Çiğli Köyü doğumlu. 1987 yılında Almanya’ya ayak basmış.  Gastronomi ve market işinden sonra, şimdilerde açtığı restoranlarda hizmet sunan Renkliçay,  Hamburg’un sevilen seçkin simalarından biri.

“Ticaretin 10’da 9’u cesarettir. Dürüstlük prensibi ise ticaretin en önemli kuralıdır” diyen Hasan Renkliçay, genç yaşından bu yana çeşitli branşlarda hep ticaretle uğraşmış. Türkiye’den Almanya’ya sebze-meyve ithalatı, Almanya’da market işletmeciliği ve kasaplık gibi işlerden sonra, şimdilerde çok sevip zevkle yaptığı Gastronomi dalında Big Bull Steakhouse ve Karizma adlı 2 restoranla hizmetini sürdürüyor.

İYİLİK YAP, DENİZE AT

“Koronavirüs çıktığında  Karizma Restoranımızda evsizlere ve muhtaçlara bedava yemek dağıtımına başladık” diyen yardımsever patron Hasan Renkliçay, Hz. Muhammed’in “Komşusu aç iken yatan bizden değildir” Hadisi ile, “İyilik yap denize at, balık bilmezse Halık (Tanrı) bilir” şeklindeki yaygın sözde söz doğrultusunda, karşılıksız şekilde yardım hizmeti vermekten dolayı her zaman mutluluk duyacağını ifade ediyor. Devamında ise “Aynı uygulama aylardır Bremen şehrinde de haftada bir 100 kişiye yapılmakta olup, Korona bitinceye kadar devam edecektir” ifadesinde bulunuyor.

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda Urfa‘daki çocuklarımız için Hamburg’daki yardımsever insanları organize ederek bağış kampanyası başlatan Hasan Renkliçay, son olarak da yine aynı şekilde için başlattığı kampanya sonucu toplanan maddi yardımın  Sinop ilimizdeki felaketzedelere gönderilmesi işinde de önayak oldu.

TİCARETTE CESARET ve DÜRÜTLÜK KURALI ÖNEMLİDİR

“Ticaretin 10’da 9’u cesarettir. Dürüstlük prensibi ise ticaretin en önemli kuralıdır” diyen Renkliçay, genç yaşından bu yana çeşitli branşlarda hep ticaretle uğraşmış. Türkiye’den Almanya’ya sebze-meyve ithalatı, Almanya’da kasaplık gibi işlerden sonra, şimdilerde çok sevip zevkle yaptığı Gastronomi dalında Big Bull  Steakhouse ve Karizma adlı 2 restoranla hizmetini sürdürüyor.

ET GİRMEYEN EVE DERT GİRER

Vaktiyle kasaplık yaptığı için her türlü et hakkında  en ince noktalarına kadar bilgi sahibi olmasından dolayı yakınlarınca “Profesör” lâkabı takılan Hasan Renkliçay,  Grossneumark meydanındaki BIG BULL (Güçlü Boğa)adlı restoranında da dünyaca ünlü Arjantin Boğa Bifteklerini müşterilerine gönül rahatlığı ile servis ediyor.

Halk arasında yaygın olan “Et girmeyen eve dert girer” ve “Bir gram et bin ayıp örter” gibi deyimlerin boşuna söylenmediğine vurgu yapan Renkliçay, etin kesilme ve pişirilme işlemlerinin bilinçli şekilde yapılması halinde damak tadının da artacağına dikkat çekti.

 BIG BULL ADI AĞIZ TADI

Kaliteli malzeme ve profesyonel bir kadro ile şahane ortamda hizmet vermenin müşteriler üzerindeki müsbet etkisine de değinen Renkliçay,  müşterilerilerinin kendilerini  “Big Bull adı Ağız tadı” olarak markalaştırmış olmasının büyük önem taşıdığına vurgu yaptı ve  bu imajın devam etmesi için özen göstereceklerini ifade etti.

MÜZİK RUHUN GIDASIDIR

Yukarıdak satırlarda kendisini her yönüyle tanıtmaya çalıştığımız Hasan Renkiçay’ın son yeniliklerinden biri de, müşterilerinden yoğun talepler karşısında  her Çarşamba akşamı başlatığı canlı müzik programı..  Özcan Süer, Sadık Bayram ve Cemal Malkoç gibi Hamburglu seçkin müzik ustalarının yer aldığı Fasıl Grubu ile şenlenen Big Bull  restoran,  artık Biftekle yardımseverliğin müzikle harmanlandığı, eşsiz ve doyumsuz güzelliklerin yaşandığı; siyaset, spor, iş ve sanat dünyasından insanların  buluştuğu muhteşem  bir uğrak yeri hüviyetine kavuşmuş bulunuyor. Renkliçay, canlı müzik proğramı hakkındaki düşüncesini ise “Müzik enternasyoneldir ve müzik akşamlarında kapımız 7’den 70’e her yaştaki insana açıktır” sözleriyle dile getiriyor.   

Biz de başarılarının devamını temenni ediyoruz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir