BİNGÖL’DE ART ARDA DEPREMLER

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 14 Haziran günü,saat 17:24’te yerin 5 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi. İlk olarak depremin 5.9 büyüklüğünde olduğunu duyuran Kandilli Rasathanesi, büyüklüğü 5.8’e revize etti. AFAD depremin 5.7 büyüklüğünde meydana geldiğini belirtti.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Depremde çöken kulelerimizden birinin altında kalan kardeşimiz yaralı olarak kurtarıldı, diğer kardeşimiz ise ne yazık ki Hakk’ın rahmetine kavuştu, korucumuz şehit oldu” dedi. AFAD, Bingöl’de 14, Erzurum’da da 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

Karlıova’daki deprem Bingöl dışında, Elazığ, Tunceli, Diyarbakır, Muş ve Erzurum gibi çevre illerden de hissedildi.

AFAD, ikisi 4 büyüklüğünün üstünde olmak üzere 77 artçı depremin meydana geldiğini bildirdi.

Depremle ilgili Twitter hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karlıova-Kaynarpınar Jandarma Komutalığı’nda nöbet kulesinin yıkıldığını ve 1 güvenlik korucusunun göçük altında kaldığını duyurmuşu.

Soylu, paylaşımında, “Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir” demişti.

ACI HABERİ VALİ DUYURDU

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Depremde çöken kulelerimizden birinin altında kalan kardeşimiz yaralı olarak kurtarıldı, diğer kardeşimiz ise ne yazık ki Hakk’ın rahmetine kavuştu, korucumuz şehit oldu, 6 vatandaşımız enkazdan sağ kurtarıldı, şu an itibariyle enkazda bulunan herhangi bir arkadaşımız kalmadı” dedi.

Jandarma’nın açıklamasında “Şehit düşen kahraman silah arkadaşımız Güvenlik Korucusu Cengiz Pullu’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve yüce Türk Milletine başsağlığı, depremde zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileriz” denildi.

FUAT OKTAY: BÜYÜK BİR HASAR GÖZÜKMÜYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, depremin yaşandığı Bingöl’e geldi.

Bingöl Havalimanı’nda açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaraları bir an önce saracaklarını aktardı.

Oktay, özetle şunları söyledi:

* Biz İstanbul’dan kalkıp Ankara’daki ilgili arkadaşlarımızı alarak Bingöl’e gelmiş durumdayız. Tabi, bir korucumuzu kaybettik.

* Yine aynı şekilde hem ekibimiz adına hem de Sayın Cumhurbaşkanımız adına da başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

* Son zamanlarda da tüm Türkiye ve dünya da buna şahittir, en ufak bir sıkıntıda biz yerel yönetim olarak yereldeki arkadaşlarımızla müdahale ediyoruz.

* Ümit ediyoruz, şu an bize gelen bilgilere göre hamd olsun bu kadar büyük bir hasar gözükmüyor, ama hasar tespit çalışmaları devam ettiği için de şu anlık verdiğimiz bilgiler an itibariyle yerinde zaten birlikte değerlendirdikten sonra daha detaylı bilgileri sizlerle paylaşacağız.

AFAD: 18 KİŞİ YARALANDI

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

* Merkez üssü Bingöl Karlıova olan 5,7 büyüklüğündeki depremde, 1 güvenlik korucumuz şehit olurken 18 vatandaşımız yaralanmıştır.

* Bölgeye 1 AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi, 20 ambulans, 12 UMKE aracı, 1 mobil komuta aracı, 1 acil müdahale ünitesi ve 1 lojistik araç sevk edilmiştir. Müdahale ve tarama faaliyetleri, 86’sı AFAD personeli olmak üzere UMKE, 112 Acil, İtfaiye, Jandarma ekiplerinden toplam 116 personel ve 29 araç ile sürdürülmektedir.

* İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, beraberindeki AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ile birlikte bölgeye gitmektedir. İçişleri Bakan Yrd. Sn. İsmail Çataklı, AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki çalışmaları koordine etmektedir.

* Barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla AFAD bölgesel lojistik depolarından, Bingöl’e 1.100 adet 16,5 m2, 122 adet 28,5 m2 ve 20 adet 112 m2 çadır olmak üzere toplam 1.242 adet çadır sevk edilmiştir. Erzurum Çat’a ise 120 adet 16,5 m2 çadır ve 105 adet battaniye sevk edilmiştir.

* Türk Kızılayı tarafından 1.000 kişilik sıcak yemek, 153 çadır, 1.500 battaniye, 100 yatak, 4 genel maksat çadırı, 19 personel ve 14 araç ile birlikte olay bölgesine sevk edilmiştir.

Kaynak: SÖZCÜ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir