BİR KATKI DA SEN YAP

Bütün dünyayı saran Koronavirüs krizinden ekonomik yönden hayli etkilenen ülkelerden biri olan Almanya’nın “Dünyaya açılan kapı” sıfatlı, turistik ve liman kenti Hamburg’da, insanların evlerine kapanmış bir halde karantina hayatı yaşamaları ve nereden alışveriş yapacaklarını bilemez durumda olmaları karşısında duyarsız kalmayan işadamı Şuayip Karakuş, hayata geçirdiği toplumsal proje ile insani bir yardımlaşma girişimine önayak oldu.

Haber: Mehmet ATAK

 Eczaneler, Marketler, Doktorlar, Yaşlı ve Hasta Bakım Servisleri ve Fırınlar gibi branşlar haricindeki binlerce iş yerinin Korona virüsü nedeniyle kapandığı, restoran ve imbisslerin ancak dışarıya satış yapabildiği, evlerinden mecbur kalmadıkça çıkamayan insanların “Acaba neresi açık, neresi kapalı ?” şeklinde tereddüde düşmemeleri için, Hamburglu işadamı Şuayip Karakuş, enteresan bir formül geliştirerek, hem işletmeler hem de insanlar için çok önemli ve yararlı bir hizmeti başlatmış oldu.

Şuayip Karakuş

İŞYERLERİNİN AYAKTA KALMASI İÇİN BAŞLAYAN PROJE

Yıllardır Su Arıtma Cihazları pazarlaması yapan LYMPHA firmasının sahibi olan Şuayip Karakuş, günlerce süren düşüncesini ilk önce yönetim kurulunda görev yaptığı Hamburg Türk Toplumu (TGH)  Başkanı Murat Kaplan‘a açtı. Projeye göre, Hamburg ve çevresinde kriz günlerinde de kendilerine tanınan haklar çerçevesinde hizmete açık olan işyerlerinin Facebook ve Whatsapp yoluyla halka tanıtılmasıydı. Böylece, bu proje sayesinde bir restorandan, bir pastaneden alışveriş yapanların 5 €’luk bir katkı yapması sonucu, o işyerinin ayakta kalması düşünülmüştü.  Konuyu oldukça cazip bulan Kaplan, projeye şahsen destek vereceğini söyledi.

Diğer destekçi isim ise, Hamburg Galatasaray Derneği’nin aktif isimlerinden olup, sosyal medyadaki ilginç paylaşımlarıyla dikkat çeken Caner Suna idi. 
Nitekim, sosyal medya yoluyla yapılan duyuru sonucunda, daha üçüncü günde ekibe katılanların sayısı 200’e yaklaşırken, tanıtımı yapılan işyeri sayısı gün geçtikçe artarak yüzlerce rakama erişti. Bu sayının kısa zamanda binleri bulabileceği ifade ediliyor.

ŞUAYİP KARAKUŞ: “ŞİMDİ DAYANIŞMA ZAMANIDIR”

Geliştirdiği “Hamburg ve Çevresi Corona Dayanışma Platformu” ile onbinlerce insana ve yüzlerce işletmeye destek ve kolaylık sağlama düşüncesinde olduğunu belirten işadamı Şuayip Karakuş, “Bir simit, bir çorba veya ekmek içi döner ile firmalara verilecek olan destek, onların da ayakta kalmalarına bir katkı olacaktır. Öte yandan da insanlarımız gidebileceği adresleri kolayca öğrenip, en azından haftada bir de olsa en kısa yoldan alışverişini yapabilecektir. Tüm toplumsal etkinliklerde Sivil Toplum Kuruluşları’na yardımcı olan bu sektöre karşı, desteklerimiz böylesine kritik günlerde ortaya konulmalıdır” şeklinde konuştu.


Kampanyanın Hamburg ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde faaliyet gösteren çeşitli binlerce işyerine yönelik ve gönüllülük esasına göre  herkese açık olduğunu ifade eden Karakuş,”Şimdilik gastronomi sektörüyle işe başladık ama pek yakında diğer branşlara da yöneleceğiz” dedi.

Murat Kaplan

MURAT KAPLAN ve CANER SUNA NE DİYOR ?

TGH Başkanı Murat Kaplan, projeye destek verme konusundaki görüşlerini,  “Çok doğru ve ihtiyaç duyulan bir girişim. Esasen geç bile kalındı. Daha krizin ilk günlerinde Alman kesiminde de bu tür bir destek grubu oluşmuştu. Destek platformu kapsamına doktor, avukat gibi branşlar da alınmalıdır.” sözleriyle açıkladı.  

Caner Suna

Bir Facebook fenomeni olan Galatasaray Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Caner Suna ise,  “İnsancıl yönden fevkalade güzel düşünülmüş böylesine toplumsal bir projede seve seve rol aldım. Hamburg ve çevresini tarayarak açık olan gastronomi firmalarını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Temennim, diğer sektörlere de ulaşılmasıdır” ifadesinde bulundu.  

Kurgu: Naciye ASLAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir