Bir “Yusuf Doğan” Geldi Göçtü Bu Dünyadan!

Bu dünyadan göçer olduk, Kalanlara selam olsun! Hasta iken, halimize soranlara selam olsun.”

Yaklaşık 40 yıldır Hamburg’ta yaşayan, Tunceli’nin  Hozat ilçesi Atadoğdu köyü doğumlu Yusuf Doğan, 63 yaşında kansere yenik düştü.

Haber: Ali Akdemir

Evli ve  iki çocuk sahibi olan Hamburg’un sevilen, renkli kişiliğinin ölümü başta ailesi, yakınları olmak üzere  sevenlerini üzüntüye boğdu. Konuyla ilgili Hamburg’ta taksicilik yapan Ahmet Doğan,  kardeşinin ölümünden duydugu derin üzüntüyü belirterek, “Babamın iki evliliğinden toplam biz on üç kardeşiz. Ben ailenin en büyük evladıyım. Bundan daha öncede Bursa ve Dersim’de yaşayan iki kardeşimizi  daha kaybetmiştik. Kardeşim Yusuf  2017’de prostat ameliyatı geçirmişti. Zaman zaman tedavi süreçleri  devam ediyordu. En son Eppendorf Üniversite hastahanesinde Palyatif bölümünde 3 hafta, daha sonra 20 gündür de İsraelitisches hastahanesinin  hospitz bölümünde yaşam desteği görüyordu. Kendisini en son pazartesi günü ziyaret etmiştim.  Salı günü (19.01.2021) ise  saat 18:00 civarında kardeşimi  kaybettiğimizi öğrendik” dedi.

 Ahmet Doğan  kardeşinin ölümünden dolayı kendilerini arayıp, baş sağlığı dileklerini iletıp, acılarını paylaşanlara teşekkür ederek, kardeşinin vasiyeti üzerine cenazesinin Hamburg’da toprağa verileceğini belirtti. 

HAMBURG ONSUZ ÖKSÜZ KALACAK!

 Yine Yusuf Doğan’ın  halasının oğlu olan Kenan Yıldırım’da,  akrabası ve arkadaşı olan Yusuf Doğan’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek,” Acımız büyük. Kendisiyle hayatta çok şey paylaşmıştık. Güzel yürekli, paylaşımcı bir arkadaştı, bana adeta bir kardeş gibiydi. Bir yanım onsuz hep eksik kalacak. Hamburg onsuz öksüz kalacak” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

YORUM: HER VEDA, ELVADA DEĞİLDİR!

Özgürlük Şehri Dersimin yiğit gülü! Kelebeklerin pervaneye dönüştüğü, sözün aşka, aşkın semaha durduğu Hozat’in gülen yüzlü  çocuğu.  Duydum ki,  son kez yaşama kafa tutmuşsun ve hepimize küserek gitmişsin bu dünyadan. Üstü kalsın diyerek veda etmişsin bizlere. Erken terkettin yaşamın saflarını. Munzurun suyunu içme şansına sahip olan,  güzel yürekli delikanlı, mert  asi kişilik  seni hep  o dik duruşunla anımsayacağız. Yüreğinde kabaran sevda dalgalarıyla bu dünyadan sessizce göçüp  gittin. Artık yaşamıyorsun asi çocuk. Ama sen o hep samimi, mert göğsünü kabarta kabarta  dik yürüyüşünle anılarımızda yaşayamaya devam edeceksin.    

GÜLE GÜLE MUNZURUN ASİ ÇOCUĞU! 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir