BJK’yi 3-1 yenen G.Saray’dan F. Bahçe’ye büyük destek

Süper Lig’in sondan üçüncü ve hayati derecede önemli GS-BJK derbi maçını güzel bir oyunla ve 3 golle süsleyen taraf Cimbom oldu. Fenerbahçe’nin Ankaragücü’nü son saniyelerde bulduğu galibiyet golüyle geçmesıyle birlikte, şampiyonluk yolunda lider Beşiktaş’la arasındaki puan farkı 2’ye düştü.

İşte Hakan Ortatepe’nin kaleminden bu iki karşılaşmadan görüntüler:

Derbi maçının galibi Galatasaray oldu ve zirve yarışı daha da kızıştı. Ligin son haftalarına gelindiğinde, son yıllarda genelde iki takım arasında geçen bu yarış, uzun zamandır üç büyüklerin arasında geçmemişti ve bu şekilde heyecanlı bir zirve yarışı izlememiştik.

Derbi maçını Galatasaray’ın kazanması, tabii ki sona kadar mücadele edeceğinin göstergesi, ancak şampiyonluk şansı matematiksel olarak devam etse de şampiyon olabilmesi, bir o kadar da rakiplerinin kaybetmesine bağlı. Beşiktaş karşısında oynadığı oyun şampiyonluk isteyen ve bunun için mücadele eden ancak bir o kadar da geç kalınmış bir takım oyunuydu.

SEZON BOYUNCA ÖZLENEN GALATASARAY SAHADAYDI

Maça baktığımızda, özellikle ilk golü kaydeden Babeldefansta Marcao, orta sahada da Gedson Fernandes ile Taylan maçın kazanılmasında öne çıkan isimler oldu. Fatih Hoca takımı çok iyi konsantre etmiş. Tüm maç boyunca hiç oyundan düşmedi Galatasaray. Geniş bir kadroya sahip olma avantajını da çok iyi kullandı. Nitekim bunu, oyuna sonradan giren Emre Kılınç ve Arda’nın uzatmadaki golüyle sağladığı katkıda da açıkça gördük. Penaltıyı usta bir vuruşla kaydeden Falcao da klasını gösterdi. 

BEŞİKTAŞ ETKİSİZDİ AMA YİNE DE LİDER

Bunun tam aksine kadrosunda önemli isimlerin eksikliğini hisseden lider Beşiktaş, futbol olarak istediği oyunu ortaya koyamadı. Daha önceki galibiyetlerde önemli rol oynayan Rosier, Ghezzal ve Josef de Souza’nın çabaları bu defa yeterli olmadı. Atiba’nın da yorgun olması gözlerden kaçmadı ve Beşiktaş yapılan basit hatalarla sahadan mağlup ayrıldı. Son iki haftaya girilirken, diğer rakibi Fenerbahçe’nin  de son saniye golü ile galip gelmesi, aradaki puan farkı avantajını her ne kadar 2’ye  indirse de şampiyonluk için Beşiktaş yine de bir adım önde.

FENER 90+6’DA GÜLDÜ

Ankara’daki maçta Fenerbahçe, adeta küllerinden yeniden doğdu. Ankaragücü hızlı başladı ve daha ilk dakikalarda eski Fenerbahçe’li Alper Potuk’un kaydettiği golle galibiyeti de yakaladı. Aslında bu golü Sosa hediye etti de diyebiliriz. Sonraki dakikalarda yine Alper Potuk’la net gol pozisyonlarına giren Ankaragücü, oyunu domine eden taraftı, ta ki 35.dakikaya kadar. İşlerin Fenerbahçe için çok ta yolunda gitmediğini gören Emre Belezoğlu, (ki bir önceki maçı kazanan kadroyu bozmayıp bu maça da aynı kadro ile çıkmıştı.) bu dakikada Mert Hakan’ı oyundan alarak Gökhan Gönül’ü sağ beke, Ozan’ı da esas oynadığı yere çekti. Bu müdahale hemen etkisini gösterdi ve Fenerbahçe Ozan’ın ayağından beraberlik golünü buldu.

Devre arasına bu moralle giden Fenerbahçe’ye maçın son saniyelerinde adeta yeniden can veren İrfan Can, bu maçta da geçen hafta ki performansına yakındı ve yaptığı asistle belki de şampiyonluk kadar değerli bir gole katkı sağladı. Valencia’nın son saniyelerde attığı bu golden sonra, takımın ve özellikle de Emre Belezoğlu’nun sevinci görülmeye değerdi. Beşiktaş karşısında Galatasaray’ın kazanmasını arzu eden Fenerbahçe almış olduğu galibiyetle haftanın en kârlı takımı oldu diyebiliriz.

Son iki haftaya ikinci sırada ve liderin iki puan gerisinde girerek bu şekilde şampiyonluk umutlarını da devam ettirdi.

DÜŞME HATTINDAKİLERİN ÜMİDİ  SON 2 MAÇTA

Ligin zirvesi gibi alt tarafı da nefes kesen bir mücadeleye sahne oluyor.

Her ne kadar matematiksel olarak şansları devam etse de, Denizlispor dan sonra Erzurumspor ve Gençlerbirliği ‘nin de Süper Lig’e veda edecek diğer takımlar olacağını söyleyebiliriz. Küme düşecek dördüncü takım ise Ankaragücü veya Kayserispor’ dan biri olacak.

Hem şampiyon hem de düşecek takımlar ligin son haftasında kesinleşecek gibi görünüyor ve biz de bu heyecan dolu yarışı izlemeye devam edeceğiz.

Gelecek yazımızda 1. Ligden Süper Lige’e çıkan 2 takım ile Baraj maçına kalanları da ele alacağız. 

Hakan Ortatepe

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir