Boğaziçili öğrencilerin kurduğu çadırı yıktılar!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Melih Bulu’yu atamasına yönelik tepkiler sürüyor. Üniversitede rektörlük binasının önü polisler tarafından kapatılırken, güvenlik görevlileri öğrencilerin kurduğu çadırı yıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’de uzun yıllar siyaset yapmış olan Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atamasına yönelik tepkiler sürüyor. 

Melih Bulu, dün Zoom üzerinden toplantı yaptığı sırada öğrenciler rektörlük önünde slogan attı. Sloganlar Bulu’nun canlı bağlantısı sırasında duyuldu. Bunun üzerine, bu sabah saatlerinde güvenlik görevlileri rektörlük binasının önüne şerit çekti.

REKTÖRLÜK ÖNÜNE ŞERİT ÇEKTİLER 

Dün öğrenciler Melih Bulu’nun moderatörlüğünü yaptığı girişimcilik temalı toplantıya rektörlük binasının hemen önündeki direniş çadırından “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganlarıyla dahil olmuştu. Bugün rektörlük binasının önü polisler tarafından kapatıldı.

ÖĞRENCİLERİN ÇADIRINI YIKTILAR 

Özel güvenlik görevlileri ise öğrencilerinin kurduğu direniş çadırını yıktı.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDE SON DURUM

Kayyum rektörün fiilen işe başlaması engellendi. Dışarıdan öğretim üyesi atanması da o kadar kolay değil çünkü sırasıyla bölümün, fakültenin ve yönetim kurulunun onayını alması gerekiyor. Şu anda rektör de bir türlü akademik kadroya atanamıyor çünkü kendisini kabul eden bölüm ve fakülte yok. Yani yalnızca adı rektör olarak oturuyor kadroya atanamıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyeleri görevlileri ve öğrenciler direnmeye devam ediyor ancak direniş medyanın gündeminden  düştüğü için seslerini yeterince duyuramamaktan şikayetçiler.

Kaynak : CUMHURİYET

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir