“Bonuskartı” yasa teklifi Meclis’ten geçti 

SPD Milletvekili Ali Şimşek’in sözcülüğünü yaptığı Sosyal, Çalışma, Aile ve Uyum Komisyonu’nca  gönüllü, yani fahri çalışma yoluyla kamuya hizmet alanında faaliyet gösterenler için avantajlar sağlamak üzere  Hamburg Parlamentosu’na sunulan önerge, tüm partilerin oylarıyla kabul edildi.

BONUS KARTI YASASI HAKKINDA ALİ ŞİMŞEK KONUŞTU

Önerge için uzunca bir zamandır Komisyon’da çaba harcayan ve Hamburg Parlamentosu’nun Çarşamba günkü oturumunda konuşan Eyalet Milletvekili Ali Şimşek, kabul edilen önergenin içeriği hakkında şunları söyledi: 

Bildiğimiz gibi bir çok vatandaşımız Hamburg’da çeşitli , kurum, kuruluş, dernek, spor klüplerinde, göçmen sivil toplum örgütlerinde ve vakıflarda fahri hizmet vererek kamuya destek olmakta.

2019 sonu verilerine göre, Hamburg’da 570 bin kişi  çeşitli derneklerde fahri hizmet sunarak toplumsal yaşama çalışmaları ile destek vermiş.

Uzun dönemdir üzerinde çalıştığım ve seçimlerde de derneklerimizde fahri hizmet verenlere daha fazla destek olunması konusunda çalışmalar yapacağımı beyan etmiştim. Bu çalışmalar sonucu Yeşiller Koalisyonu ile de uzlaşarak parlamentoya sunduğumuz bu önergenin bütün partilerin oy birliği Hamburg Parlamentosu’ndan geçmiş olması fevkalade sevindiricidir.

Bu önergeye göre Sosyal, Çalışma ve Uyum Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları, ticaret odası ve aktivoli Freiwilligen Netzwerk ile bir masaya oturarak bu yıl sonuna kadar bir Bonuskartı , yani avantaj kartı planı geliştirecek ve biz komisyon üyelerine bu 2022 sonuna kadar bir rapor olarak sunacak. 

Bu fahri hizmet kartı ile, gönüllü/fahri hizmet vatandaşlarımız bir çok kamu işletmelerinin, özel şirketlerin sunduğu hizmetlerden yararlanabilecek ve bir çok kurum, kuruluş ve özel şirketlerden indirimler alabilecek veya bazı ziyaretlerde giriş ücretinden muaf tutulacak. ( müze, yüzme salonları, hayvanat bahçeleri, toplu taşıma ve bir çok özel şirket tarafindan sunulan indirimler) 

Bonus yanı avantaj kartının maliyeti bu dönem Bütçe görüşmelerinde planlanacak ve her iki yılda yeniden düzenlenecek.

Böylelikle Hamburg’da fahri hizmet veren vatandaşlarımıza hizmetleri karşılığında direkt olarak çeşitli avantajlarla, daha fazla kitlenin toplumsal çalışmalara destek olmaları sağlanacak. Vatandaşlarımız toplumsal, yani fahri hizmetlilerinin karşılığında mukafatlandirilarak onore edilecektir ve bu kalıcı bir hizmet olarak vatandaşlarımızın bundan sonraki hizmetlerine destek sunacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir