Bremen’de Dostluk Köprüleri sevinci

Bremen’de Türk Basın Birliği‘nin organizesi ve  Milli Bayramlar Tertip Komitesi (MBTK) ile  Türk Bahçeciler Derneği (TBD) ev sahipliğinde  düzenlenen “İnsanlığa hizmet edenler unutulmayacak ve unutturulmayacak“ adlı geleneksel etkinlikte Topluma hizmet edenler onore edildi, birlik ve beraberlik ruhu pekişti. 

Tören’de, Türkiye’nin Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Türkiye’nin Bremen Fahri Konsolos adayı iş insanı Nils Herrmann ve Eğitim ataşeliği görevlileri ile Bremen ve çevresi illerden siyaset, eğitim, STK, spor, biş, tıp ve basın dünyasından Türk ve Alman davetliler yer aldı.

BAŞKONSOLOS KAYA’DAN ÖVGÜ

T.C. Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya,  programda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını övdü ve  kuruluşların artmasından yana olduğunu ifade etti.  Başkonsolos Kaya, „Daha iyi yerlere gelmek için örgütlenmek çok önemli. Başkonsolosluk olarak tüm güzel çalışmaları destekliyoruz“ diyerek, Bremen’deki bu enerji ve toplum ruhunun nesilden nesile aktarılmasını diledi.

BİROL TAN’DAN VECİZ SÖZLER

Gençlik döneminden günümüze kadar tüm enerjisini toplumsal etkinlerin düzenlenmesinde ortaya koyan Gazeteci Birol Tan,  “Amacımız dostluk köprüleri oluşturmaktır” diyerek başladığı konuşmasında, yaklaşık 50 yıldır irili ufaklı törenlerle sürdürdükleri bu geleneği dördüncü kez MBTK ile birlikte düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.  “Dayanışma ruhu olmazsa olmazımızdır“diyen Tan, „Amacımız geldiğimiz ve bulunduğumuz toplumda dostluk köprüleri oluşturmaktır“ dedi.

Aynı zamanda Türk Alman Boks Kulübü Başkanı olan ve çok sayıda sporcu yetiştiren  Tan, sporun önemine değinirken, „Bir dünya dili olan spor, aynı zamanda sağlık, iletişim ve uyum unsurudur“ diyerek, etkinlikte emeği bulunan Koordinatör öğretmen Timur Şahin, İş insanı Erdal Yıldıran ve ev sahipliğinden dolayı Bahçeciler Derneği ile tüm katılanlara teşekkür etti.

Koordinatör öğretmen Timur Şahin ise sunduğu programın açılış konuşmasında, „Zorlu pandemi sürecinden sonra  bir vesile ile bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli Bayramlar Tertip Komitesi çatısı altında, Türkçe ve Türk Kültür Dersleri, milli ve kültürel değerlere yönelik faaliyetlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir“ diyerek, programın hazırlanmasına vesile olan Türk Basın Birliği ve MBTK üyelerine teşekkür etti.  Hasan Fidantek  deyaptığı selamlama konuşmasında, bölgede 1990 yılında kurulan ve 2008 yılından bu yana başkanlık ettiği Bahçeciler Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

ONORE EDİLDİLER

Ödül töreninde, Türk basını adına hizmetlerinden dolayı Hasan Aktaş (Vatanspor Bşk.), Harun Sapmaz (DİTİB Eyüp Sultan Bahçe Camii Bşk.) Hasan Fidantek (Türk Bahçeciler Derneği Bşk.) ve Dursun Özgören‘e ( Türk Boks Kulübü 2. Bşk.). basın mensupları, başkonsolos ve bazı davetliler tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. Özel hediyelerin de takdim edildiği törende, Bremen ve Bremerhaven’de görevleri sona ererek Türkiye’ye dönecek olan öğretmenlerimiz Mehmet Uz ve İhsan Özkan’a veda edilirken, Bremen İzmir Derneği Başkanı Barbara Wulff ve bazı dernek temsilcilerine hizmetlerindendolayı teşekkür edildi.

Törende ayrıca Hannover bölgesinden katılan spor ve kültür dernekleri temsilcileri, 1 Eylül 2020 tarihinde görve başlayan Başkonsolos Gül Özge Kaya’ya, BUDOX Federasyon Başkanı İlker Kaya, Türkiye Avrupa Kikboks Temsilcisi Bekir Özer, Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Mehmet Genç ve Dünya Kixbox şampiyonu Ali Günyaradın’a yazılı plaketle görevinde başarılar dilendi. Katılımcıların moral buldukları program, mangal ziyafeti ve doyumsuz sohbetlerle son buldu.

KAYNAK: Gülsüm Tan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir