BTP GENEL BAŞKANI HAYDAR BAŞ KORONA’DAN VEFAT ETTİ

Koronavirüse yakalanan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi

Ateşli konuşmalarıyla tanınan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. ‘Covid-19’ testi pozitif çıkan Haydar Baş dün yoğun bakıma alınmıştı. Haydar Baş’ın koronavirüse yakalandığı ve dört gün boyunca tedavi gördüğü gün ortaya çıkmıştı. BTP Genel Başkanı, solunum sıkıntısı çekmesi üzerine dün yoğun bakıma kaldırılmıştı.

BTP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Lütfullah Önder, dün yaptığı yazılı açıklamada, partisinin Genel Başkanı Haydar’ın Baş’ın koronavirüse yakalanması sonucu 4 gündür Trabzon’da özel hastanede tedavi altında bulunduğunu bildirmişti. Önder, şunları söyledi:

“Bugün itibariyle solunum desteğine ihtiyaç duyması nedeniyle yoğun bakıma alınmıştır. Ömrü mücadele ile geçen Sayın Genel Başkanımızın koronavirüs ile olan mücadeleyi de en kısa sürede kazanıp sağlığına kavuşacağına inancımız tamdır. Sayın Genel Başkanımıza geçmiş dileklerimizi iletir, acil şifalar dileriz. Sayın Genel başkanımız ile birlikte ailesine, teşkilat mensuplarımıza, tüm sevenlerine ve yüce Türk milletine geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.”

Prof. Haydar Baş’ın vefatı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve diğer parti başkanları da başsağlığı mesajları yayınladılar.

Kaynak: BİRGÜN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir