Burak penaltıyı atamadı, Dünya Kupası bileti kaçtı!

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri yarı final maçında Portekiz ile Porto’da karşılaştık. İlk yarıyı 2-0 geride kapattık ancak 2. yarıda 65’te Burak Yılmaz’ın golüyle umutlandık. 83’te Enes Ünal’la penaltı kazandık, 85’te Burak o penaltıyı kaçırdı ve ilk goldeki Dünya Kupası umutlarımızı söndürdü. Portekiz, Otavio, Diogo Jota ve Matheus Nunes’in golleriyle sahadan 3-1 galip ayrıldı, final biletini kaptı.

Stefan Kuntz yönetimindeki A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-Off yarı finalinde Portekiz ile kozlarını paylaştı. Ay-Yıldızlılar, Dragao Stadyumu’nda Cristiano Ronaldo önderliğindeki dev rakibi karşısında maça şokla başladı. Taraftar desteğini arkasına alan Portekiz üst üste ataklarla kalemize geldi ve 15’te Otavio fileleri sarstı. Bu dakikanın ardından ev sahibi ekip baskılarını artırdı ve 42’de Diogo Jota farkı 2’ye çıkarttı, devre 2-0 bitti.

İkinci yarıya aslında çok parlak başlayamadık ancak 65’te harika bir organizasyonla Burak Yılmaz golü attı, umutlandık. 83’te Enes Ünal ceza sahasında Fonte’nin müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Daniel Siebert penaltı noktasını gösterdi. Burak ilk goldeki umutları, penaltıyı auta atarak söndürdü.

90+4’te Nunes attı, maçın skorunu belirledi: 3-1. Bu sonuçla yıldızlar topluluğu Portekiz elemelerdeki final biletini kaptı. Ay-Yıldızlar ise Dünya Kupası defterini kapattı.

Kaynak:Fanatik

https://www.fanatik.com.tr/ozet-portekiz-turkiye-mac-sonucu-3-1-2273892

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir