Buse Naz Çakıroğlu, finale yükseldi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda boksta kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, finale yükseldi.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar boks 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, Tayvanlı rakibi Hsiao-Wen Huang’ı yenerek finale yükseldi.

Buse Naz Çakıroğlu, 51 kg yarı final müsabakasında Tayvan’dan Hsiao-Wen Huang’ı 5-0 mağlup ederek finale yükseldi.

Buse Naz, ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3’ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

Hsiao-Wen Huang ise bronz madalyada kaldı.

Buse Naz’ın altın madalya mücadelesi vereceği final maçı 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15’te yapılacak.

Buse Naz’ın açıklamalarından satır başları:

“Çok inandık. Son bir adım. İsteyeceğiz. Çok isteyeceğiz. 12 yıldır bir emek veriyorum ve son bir maç var. Bu zamana kadar gösterdiğim performansın tamamını finalde göstereceğim. İnşallah çok güzel bir maç çıkaracağım. Rakibim 54 kiloda dünya şampiyonu oldu, olimpiyat için 51’e düştü. Her rakibime farklı oynuyorum. Tek bir stille imkansız. O da plan kuruyor ama benim planım tuttu. Ali Koç’a çok teşekkür ediyorum. Sürekli irtibat halindeyiz. Herkes arka planda bize canla başla destek oluyor.”

***

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda finale çıkan Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu’nun 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın 12. gününde boks branşında kadınlar 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, finale yükseldi ve olimpiyat madalyasını garantiledi.

26 Mayıs 1996 doğumlu Buse Naz Çakıroğlu, Trabzon’da dünyaya geldi. Düzce Üniversitesi’nde, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği eğitimi aldı. Buse Naz Çakıroğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu. Çakıroğlu’nun boyu 164 cm ve 51 kiloda yarışıyor.

Buse Naz Çakıroğlu, sikletinde Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi. Milli boksör 2019 yılında 31 ülkeden 200’den fazla sporcunun katıldığı Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın en iyi boksörü seçilmişti.

Kaynak : https://www.birgun.net/haber/buse-naz-cakiroglu-finale-yukseldi-353960

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir