CAMİLER VE ÇOCUK PARKLARI AÇILIYOR

30 Nisan’da açıklanan yeni korona salgını önlemleriyle ilgili SPD Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş basın açıklamasında bulundu.

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, eyalet başkanlarıyla yaptığı video konferans sonrasında Almanya’da yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınından korunma önlemleri, yasak ve kısıtlamalarla ilgili alınan yeni kararları açıkladı. 22 Mart’ta alınan ve kademeli olarak gevşetilen, tüm eyaletlerin fikir birliğine vardığı tedbirlerle ilgili 30 Nisan’daki görüşmede şu kararlar çıktı:

– Tüm ibadethaneler, çocuk parkları, müzeler, sergi salonları ve hayvanat bahçeleri, hijyen ve güvenli mesafe kurallarına uyulması kaydıyla açılabilecek.

– Salgının tekrar yayılmaması için 1,5 metre fiziki mesafe kuralından hiçbir yerde ödün verilmeyecek.

– Aynı evde yaşamayan iki kişiden fazla kişinin bir araya gelmesini yasaklayan sosyal mesafe yasağı 10 Mayıs’a kadar uzatıldı.

– 800 metrekarenin üstüne olan işyerleri ve mağazalar şimdilik kapalı kalacak. Açılması halinde toplu taşıma araçları, alışveriş alanlarında insan kalabalığı nedeniyle gerekli kontrolün sağlanmasının mümkün olamayacağı gerekçesiyle alınan mahkeme kararına göre 800 metrekareden büyük işyerleri için yasak 10 Mayıs’a kadar devam edecek. Bir sonraki adım için görüşmeler 6 Mayıs’ta yapılacak.

– Gastronomi, otel ve restoranlar 10 Mayıs’a kadar kapalı kalacak. Bir sonraki adım için görüşmeler 6 Mayıs’ta.

– Bitirme sınıfları hariç okullar ve kreşler de şimdilik kapalı kalacak. 6 Mayıs’ta okulların açılıp açılamayacağı yeniden görüşülecek.

– Seyahat ve turizm sektörüyle ilgili görüşmelerin Mayıs’ın ortasından sonra yapılması kararı alınırken Dışişleri Bakanlığı, yurtdışına seyahat uyarısını 14 Haziran’a kadar uzattığını açıkladı.

– Festival, konser, düğün gibi büyük etkinlikler için yasaklar Ağustos ayı sonuna kadar devam edecek.

DÜNYADA, ALMANYA’DA VE HAMBURG’DA SALGINLA İLGİLİ SON SAYILAR:

Robert Koch Enstitüsü’nün güncel açıklamalarına göre dünyada 228 bin insan yeni tip korona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti. 161 bin vakanın görüldüğü Almanya’da ise virüs kaynaklı ölüm sayısı 6500’ü geçti. Hamburg’da vaka sayısı 4800 olarak açıklanırken, 155 kişinin virüs kaynaklı hayatını kaybettiği açıklandı.

Ayrıca Türk Hava Yolları yurtdışı uçuş yasağını 28 Mayıs 2020 tarihine kadar uzattı.

Salgınla ilgili genel sorularınız için bilgi hattı: 040 / 428 284 000

Hastalık belirtileri olması halinde: 116117

BARIŞ ÖNEŞ’TEN BASIN AÇIKLAMASI:

Değerli vatandaşlarımız,

Küresel salgın nedeniyle zor günler geçirdiğimiz şu günlerde sizleri kendi dilinizde güncel olarak bilgilendirmeye devam ediyoruz. Mağduriyetler yaşamamanız ve zor günleri daha kolay atlatmanız açısından size sunmaya çalıştığımız bu hizmetimiz kapsamında sizlerin istek ve taleplerinizi bize ulaşmanız halinde elimizden geldiğince yerine getirmeye çalışacağız. Bunun için bize telefon veya E-Posta aracılığıyla ulaşmanız yeterlidir. Her ne kadar Almanya’da salgınla mücadelede pozitif gelişmeler görülse de tedbiri elden bırakmamanızı, kurallara mutlaka uymanızı tavsiye ediyor, sizlere sağlıklı günler diliyoruz.

Barış Öneş

SPD Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir