“Can sıkıntısına karşı proje”

Almanya’nın Schleswig-Holstein Eyaleti’ne bağlı Elmshorn şehrinde faaliyet gösteren Göçmenler Birliği (EWB), Uetersen kasabasındaki gençler için de yeni aktiviteler düzenlemeye devam ediyor.

Farklı etkinliklerle gençleri aktif hale getirerek kötü alışkanlık ve eylemlerden uzak tutmak amacıyla “Hep birlikte, herkes için” adı altında başlatılan ve 14 günde bir hafta sonları gençler ve çocuklarla bir araya gelerek başlatılan proje kapsamında “Can sıkıntısına karşı proje” sloganıyla 40’dan fazla genç ve çocuktan oluşan bir grup ilk olarak Rendsburg yakılarındaki Talk eğlence parkında yapılan Talk-Show programına katıldı. Otobüsle gittikleri gezide yolculuk boyunca da doyasıya eğlenen gruptakiler, böyle bir gezinin en yakın zamanda tekrar yapılmasını istediler.

Proje hakkında konuşan EWB Başkanı Harun Öznarin, bu projenin aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çekerek “Projede sadece çocuk ve gençler yer almakta. Çocuklar ve gençler de sosyal sorumluluklar almayı öğrenmeliler. Uetersen’de çocuklara ve gençlere anlamlı boş zaman etkinlikleri sağlamak amacıyla yine Uetersen’de bulunan ve Parkstrasse’de EWB’ye ait odalarda 2 haftada bir gençlerle bir araya geldiğimiz zaman dile getirdiğimiz geçen sonbahar aylarından beri gerçekleştirmek istediğimiz bir projeydi. 

Uetersen’de gençler için çok fazla aktivite yok. Biz de gençlere nasıl anlamlı teklifler sunabiliriz diye düşündük ve “Hep birlikte herkes için” projesini hayata geçirdik. Bu gençlik çalışması Pinneberg ilçesi tarafından da destekleniyor” dedi. 

Yetkililerin sadece destek vermekle kalmayıp, aynı zamanda grup toplantılarının ve aktivitelerin planlanmasında da rol oynadıklarını söyleyen Öznarin “Örneğin Tornesch’teki bağımlılık danışmanlığı da bu nedenle değişen faaliyetlere entegre edilmiştir, gençler için yeni tekliflere her zaman açığız. Birkaç hafta önce komşu spor salonunda bir Playstation turnuvası da düzenlendik, gençler ve çocuklar çok ilgi duydu” ifadesinde bulundu.

Uetersen’in ilk Belediye Meclisi Üyesi ve şu anda görevdeki 2. Belediye Başkanı olan Petra Jäger (CDU), geziye katılan gruba şeker ve çikolata dağıtarak uğurladı.

Jäger, Göçmenler Birliği’nin yaptığı projeleri çok desteklediklerini ve takdirle karşıladıklarını belirterek övdü. Jäger “EWB’nin değerli ve bütünleştirici başarılarını biliyoruz ve takip ediyoruz. Uetersen’de gençlere ve çocuklara yönelik bu tür projeler fazla yok. Bu yüzden bu proje çok değerli” dedi ve EWB’nin çalışmalarına ve yeni projelerine her zaman ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını sözlerine ekledi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir