CDU’DAN ÜLKÜCÜ HAREKETE ENGEL

Almanya’da Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) iç politika sözcüsü Christoph de Vries, Ülkücü Hareket’e destek veren kişilerin partide yer almasını istemediklerini söyledi.

Almanya’da iktidarın büyük ortağı CDU’dan ülkede bir süredir yasaklanmasına ilişkin tartışmalarla gündemde olan Ülkücü Hareket’e ilişkin açıklama geldi.

Partinin iç politika sözcüsü Christoph de Vries, “Aşırı sağcıların CDU’da işi yok, ister Alman olsun isterse de Türk kökenli olsun…” diye konuştu.

Christoph de Vries

De Vries, bu nedenle partisini bir an önce bu tür görüşlere sahip kişilerin partiye üye olmasını engelleyen ve üyelerin de incelenmesini öngören bir yönetmelik tasarısını ele almaya çağırdı. De Vries özellikle Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletinde ülkücüler olarak bilinen aşırı sağcı hareketin destekçileri ile ilişkilerin “çok kaygısız şekilde ilerlediğini” belirterek bu durumun son yerel seçimlerde kendini gösterdiğini belirtti.

Almanya’da Federal Parlamento, ülkede aşırı sağcı bir akım olarak nitelendirilen “Bozkurtlar”ı (Ülkücü Hareket) yasaklamak için Kasım ayında bir girişim başlatmıştı. İktidardaki koalisyon hükümetini oluşturan CDU, Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile muhalefetteki Hür Demokrat Parti (FDP) ve Yeşiller’in ortak başvurusu ile başlatılan girişim, Federal hükümetin Ülkücü Hareket’in yasaklanması konusunu ele almasını öngörüyor.

Söz konusu partilerin verdikleri ortak teklifte, Ülkücü Hareket’in ırkçı, Yahudi düşmanı ve demokrasi karşıtı olduğu, ayrıca Almanya’nın iç güvenliğini de tehdit ettiği hatırlatılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir