Cebelitarık Boğazı’nı 3 golle aştık

Dünya Kupası Grup Maçları Elemeleri’nde deplasmanda karşılaştığımız  Cebelitarık denince Atlas Okyanusu ile Akdeniz’i buluşturan boğaz akla gelir. Ama aslında, İspanya’nın güney ucunda yer alan, İngiltere’nin hakimiyetinde, yaklaşık 35 bin nüfuslu, küçük, fakat stratejik açıdan önemi büyük olan, kasaba büyüklüğünde bir ülke, Cebelitarık.

Hakan Ortatepe’nin kaleminden sürükleyici yorumlarla Cebelitarık- Türkiye maçı:

GOL ATAMAMA STRESİ

Cebelitarık takımının futboluna baktığımızda, ancak İspanya üçüncü liginde oynayabilecek güçte bir takım görüntüsünde. Oyun kurgusu 11 kişi ile kale önünde etten duvar ören ve kontra atak futbol oynayarak sonuca ulaşma şeklinde. İlk yarıda kalemize sadece bir atakları var. İkinci yarıda da bir topları direkten döndü. Profili bu kadar düşük bir takıma karşı gol bulamadığınız sürece strese girip telaş yapmaya başlarsınız. Nitekim ilk yarının hemen başında bulduğumuz penaltıyı gole çevirsek sonuç çok daha farklı olacak. Ancak Enes bu fırsatı kaçırınca moralimiz bozuldu, hatta aksi tesir yapıp onlara moral ve güven kazandırdı. Bu şekilde morali bozulan Milli Takım strese girdi ve bir türlü istediğimiz organize oyunu oynayamadı.

3 DEĞİŞİKLİKLE GELEN GOLLER

Şenol Hoca bu defa Karadağ maçındaki hatayı yapmadı. Oyuna zamanında müdahale etti ve ikinci yarıya üç değişiklik ile başladı. Bu üç oyuncu da oyunu çeviren isimler oldu. Özelikle de Hakan Çalhanoğlu “takımın lideri benim” dercesine bir oyun sergiledi. Hem attığı paslar ve hem de attığı gol, aslında onun baskı altında oynamadığı zaman neler yapabileceğinin göstergesi. Halil Dervişoğlu gol perdesini açarken, Hakan’la Kenan da galibiyeti perçinleyen isimler oldu.

Alınan sonuç normal ve olması gereken bir netice, ancak, bizi düşündüren ve üzen kısmı, galibiyetin bu kadar zorlanarak gelmesi. Fakat yine de önemli olan, galip gelip 3 puanı almak. Şimdi moralimizi düzeltmiş ve liderlikle birlikte averaj avantajı havasını tekrar yakalamışken, Hollanda maçı öncesi çok ta eleştirmek doğru olmaz.

KADROSU 950 BİN EURO, SIRALAMADA 194. 

Kadro değeri ancak 950 bin Euro olup, Dünya Futbol Birliği FİFA’ya kayıtlı 210 ülke sıralamasında 194. sırada olan  Cebelitarık bizim hiç bir şekilde rakibimiz olamaz. O nedenle bu oyunun da ölçü alınması doğru olmaz. Bizim esas rakiplerimiz Hollanda ve Norveç. Şimdi önemli hedefimiz, Letonya ve Karadağ ile berabere kalıp, az da olsa kaybettiğimiz avantajı korumak ve grup liderliği için yarıştığımız rakiplerimize karşı üstünlük sağlamak. Dünya Kupasında yer almak istiyorsak bunun tek yolu da bu.

Gruptaki sıralamaya bakacak olursak;

TÜRKİYE 11 puanla Lider, 

HOLLANDA 10 puan,

NORVEÇ 10 puan,

KARADAĞ 7 puan.. Letonya ile Cebelitarık’ın gruptan çıkma şansı yok

7 EYLÜL SALI GÜNÜ PROGRAMI (TSİ 20.45’te)

Karadağ-Letonya

Hollanda-Türkiye

Norveç-Cebelitarık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir