CELAL GANİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Bundan yaklaşık bir ay önce geçirdigi beyin kanaması sonucu Universitatklinikum Lübeck hastanesinde yaşam mücadelesi veren, çevresinde sevilen bir kişilik olan Celal Gani, Çarşamba günü (4. 01. 2023) verdiği yaşam mücadelesini kaybederek hayata veda etti. Celal Gani 6 Ocak 2023 Cuma günü sırlanarak düzenlenen cenaze erkanıyla, Bergedorf Alevi Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Daha sonra aynı gün Haak-Bir Cemevinde merhumun adına, hak lokması dağıtılarak taziyeler kabul edildi.

Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir

CENAZEDE DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI!

” Bu Dünyadan Göçer olduk,

Kalanlara Selam Olsun…

Hasta İken,

Halimize soranlara Selam Olsun….

………………..—————…………….

Vakti Gelince gitmenin adıdır Günbatımı…..

Ömür’den, Gönül’den, Gün’den….

Bir ay önce geçirdiği beyin kanamasına karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybeden, 60 yaşındaki, Tunceli/Ovacık doğumlu, 5 çocuklu ailenin erkek evladı, Aycihan‘ın hayat arkadaşı, Berkan ve Aylin adlı iki çocuk sahibi Celal Gani, kalabalık bir insan topluluğu tarafından, Bergedorf Mezarlığında son yolculuğunda sonsuzluğa uğurlandı.

Cenaze törenine Hamburg Eyalet Meclisi sol parti milletvekili Mehmet Yıldız, SPD milletvekilleri Güngör Yılmazve Ali Şimşek olmak üzere, toplumun çok değişik kesimlerinden yüzlerce kişi katılarak son yolculuğunda Celal Gani’yi yanlız bırakmadılar.

HEP BİR AĞIZDAN HELALLİK VERİLDİ!

Çok sayıda kişinin helallik vermek için katıldığı „Cenaze Töreni Erkanı“’nı Alevi dedesi Mustafa Mısır yönetti. Tanınmış Halk ozanı sanatçılarından Hazır Demir, Yusuf Çetin, Ali Temiz‘in deyiş ve ağıtlar okuduğu cenaze töreninde son derece duygusal anlar yaşandı.

Cenaze töreninde bir konuşma yapan alevi dedesi Mustafa Mısır, „ Vakitsiz gelen ölümle aramızdan ayrılan kardeşimizi uğurlamak, helallik vermek ve ailesinin acısını paylaşmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız, Buradaki kalabalık insan topluluğundan görüyorum’ ki, kardeşimiz yaşadığı sürece, hayata olumlu katkılar sağlamış ve önemli değer katmışdır. İnsanlar yaşadığı sürece birbirlerine sırtını çevirmemelidir. Sevinçlerini ve acılarını paylaşmalıdır„ dedi.

MEZARLIKTA VE CEM EVİNDE TAZiYELER KABUL EDiLDi

Bergedorf Alevi Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanan, Hamburg’un sevilen insanı Celal Gani‘yi sevenleri bu önemli günde yalnız bırakmadılar. Cenaze töreninin gerçekleştiği alan doldu taştı. Yüzlerce insan Celal Gani’yi gözyaşları arasında toprağa verdi. Celal Gani’nin hayat arkadaşı Aycihan, çocukları Berkan ve Aylin, kızkardeşi Leyla Çelik, yakın akrabası Ali Gani, Gökhan Gani ve yakın aile dostları olan Saniye Doğan ve yakın akraba bireyleri hep birlikte gelen taziyeleri kabul ettiler. Taziyelerin ardından saygın, sosyal ve beyefendi kişiliği ile çevresinde son derece sevilip- sayılan bir insan olan Celal Gani’nin naaşı Bergedorf Alevi Mezarlığı’nda topraga verildi. Daha sonra Haak-Bir Cem evinde çok sayıda kişinin katıldığı Celal Gani adına hak lokması dağıtıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir