CHP Hamburg Birliği , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Almanya’da düzenlediği mitingler ve sürdürdüğü imza kampanyasıyla dikkat çekerken, örgüt, son olarak da Hamburg’daki Türk basın mensuplarıyla bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirdi.
Haber: Cem Mirzanli
Fotoğraflar: Yaşar Yıldırım (Gazetem.eu)
Toplantı, CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan’ın davetiyle Farmsen semtindeki Ata Restaurant’ta gerçekleşti. Sohbet ve değerlendirme toplantısında CHP Hamburg Birliği Başkanı Hulisi Işıtan,Başkan Yardımcısı Nur Ilıcak ile eşi Adil Emre Ilıcak ve CHP Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Baş, Basın mensuplarından Naciye Aslan, Mehmet Atak, Emin Sağlık, Rıza Atamtürk, Yaşar Yıldırım ve Cem Mirzanlı hazır bulundu. Türkiye’deki güncel gelişmeler ve CHP Hamburg’un bu süreçteki tutumu ele alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından Hamburg’da CHP Birliği öncülüğünde geniş katılımlı iki miting düzenleyen CHP Birliği , bu süreçte başlattığı imza kampanyasını da sürdürdüğünü ifade etti. Toplantıda, önümüzdeki döneme dair planlar da paylaşıldı. Özellikle yapılacak Üyeler toplantısı ve 25 Mayıs’ta CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın’ın katılımıyla Bergedorf‘ta düzenlenecek etkinlik ön plana çıktı. CHP Hamburg Birliği’nin ,yapılacak duyuru ilevatandaşları bu toplantıya davet edeceği belirtildi.

Yemeki ve samimi bir sohbet havasında .geçen görüşmenin gündeminde yer alan “Türkiye’deki gelişmeler: ( Kayyum atamaları , Gözaltı ve Tutuklamalar ile Protesto etkinlikleri), Hamburg’da Mönckebergstr. ve DEM Parti ile Alevi Birlikleri desteğiyle Jungfernstieg’de düzenlenen Mitingler, İmza Kampanyaları, Ankara’da seçimli CHP Olağanüstü Genel Kurulu ve CHP Parti Meclisi Üyei Gökan Zeybek’in Hamburg ziyareti gibi konular hakkında , Başkan Hulisi Işıtan tafsilatlı açıklamada bulundu. Zaman zaman bazı konularda İlyas Baş ve Nur Ilıcak da görüş belirttiler.

Öte yandan, Basın Özgürlüğü ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri konusunda dün-bugün mukayesesi yapılırken, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal dönemlerinden olumlu örnekler de ortaya konuldu

Toplantıda ayrıca, bazı medya kuruluşlarının yaşanan gelişmelere yer vermemesi de eleştirilerek, medyanın bu süreçte daha etkin rol alması gerektiği vurgulandı. Başkan Hulisi Işıtan, yaz tatili sonrasında vatandaşlara açık etkinliklerin sürdürüleceğini ifade ederek, katılımcı basın mensuplarına teşekkür etti.





