CHP Hamburg Birliği’nde Hulisi Işıtan Dönemi

Hep birlikte zoru, biz olarak başaracağız!“

Almanya’nın Hamburg şehrinde, Oehleckerring caddesindeki bulunan ID Diamond salonunda yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Hamburg Birliği olağan genel kurulunda, Hulisi Işıtan başkan seçilerek yeni çalışma dönemi için bayrağı devraldı. CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır’ın da onur konuğu olarak hazırbulunduğu genel kurula, 200 kişinin üzerinde üye, sivil-toplum örgütü temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Haber ve Fotoğraflar Ali Akdemir/ Salih Kartal

Bir süredir merakla ve heyecanla beklenen, Cumhuriyet Halk Partisi Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği genel kurulu, başkan Erol Buldak‘ın açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Türkiye’den gelerek genel kurula onur konuğu olarak katılan CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, konuşmasına Türkiyede’ki siyasal gelişmeler üzerine genel bir değerlendirme yaparak başladı. Başarır konuşmasının devamında, „Geriye doğru sayım başladı. Biz mazlumlar için geleceğiz. Biz söz veriyoruz, hak hukuku bilen dürüst bir Cumhuriyet için gereken neyse onun gereklerini yerine getireceğiz. Beraberce bu birliği daha fazla büyüteceğiz, dedi. Eski başkan Erol Buldak’e teşekkür ederek, yeni seçilecek olan başkanı tebrik etti..

Ardından Divan Kurulu belirlenmesine geçildi. Genel Kurul toplantılarının değişmeyen duayen ismi Mesut Sipahi divan başkanlığına, yardımcılıklarına , Orhan Özgür ve Şenay Aydın oy birliği ile seçildi. Bir dakikalık saygı duruşunun takiben, salonda yeterli üye çoğunluğunun tespiti yapıldıktan sonra eski yönetimce önerilen gündem onaylanarak, maddelerin tek tek görüşülmesine geçildi. Usül yönünden bir üyenin yaptığı itiraz ve genel kurulun ertelenmesine yönelik önerisi genel kurulda bulunan çoğunluk üyeler tarafından reddedildi. Daha sonra Erol Buldak’ın sunduğu faaliyet ve Azmi Alan tarafından okunan mali rapor üyelerin bilgisine sunuldu.

Denetleme kurulu adına Erkan Erçin yaptıkları denetlemede yapılan harcamaların usulüne uygun yapıldığı yönünde görüş bildirdi. Daha sonra divan kurulu, eski yönetimin aklanmasını oylamaya sundu. Eski yönetim oy birliğiyle aklanarak yeni tüzüğün görüşülmesine geçildi. Yeni tüzük maddeleri görüşüldükten sonra divan kurulunca üyelerin onayına sundu. Yapılan oylamada 3 çekimser görüşe karşın, üyeler yeni tüzüğü onayladı.

YÖNETİM KURULU ORGANLARI SEÇİMİ!

Yeni tüzüğün onaylanmasından sonra başkanlık ve yeni yönetim organlarının seçimine geçildi. İlk olarak daha önce başkan adaylığını açıklayan Hulisi Işıtan söz aldı. Hulisi Işıtan konuşmasına, „Sayın Divan Kurulu,değerli üyelerimiz, kıymetli misafirlerimiz, basın mensupları ve bizleri yalnız bırakmayan değerli CHP Mersin Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır, saygı değer Cumhuriyet gönüllüleri ve Cumhuriyet halk partili yoldaşlarım sözlerime başlamadan önce hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

HULISI IŞITAN „Hep birlikte zoru, biz olarak başaracağız!“

Hulisi Işıtan Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Partimize yakışan onun ilkeleri doğrultusunda çalışmak üzere sorumluluk ve görev üstlenmenin ağırlığının farkında ve ne derecede önem arzettiğinin bilincindeyim diyerek başladığı konuşmasının devamında, “Bilhassa önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimler milletimiz için hayati önem taşımaktadır. Başarılı olmak ve bir iktidar değişikliğini gerçekleştirerek, demokrasi ve özgürlüğün yolunu açmak uğrunda elbirliği yapmamız ve bunun için birbirimizle kenetlenmemiz hepimizin kaçınılmaz görevidir. Dolayısıyla bu görevler gönüllülük esasına ve yurtseverlik duygusu ile yerine getirilmelidir.” dedi.

Işıtan konuşmasının son bölümünde başkan seçildiğinde Elbirliği ile dayanışma içinde gerçekleştirmek istediklerini on madde içersinde detaylı olarak anlatarak,“

Sonuç itibarıyla şunu da söylemek isterim; İktidara yürüyen Partimizin çalışmalarına katkı sunmak,destek vermek amacımızla çıktığımız bu onurla mücadelemizde elbirliği ile,omuz omuza dayanışma içinde,herkesi, her kesimi kucaklayarak, Ben, sen, o olarak değil, Hep birlikte „Biz” olarak, başaracağız. Başaracağız, Başaracağız…
Direne direne kazanacağız. Saygılarımla” diyerek sözlerini noktaladı.

FİKRET İŞCİ KONUŞMASININ ARDINDAN, BAŞKANLIK YARIŞINDAN ÇEKİLDİ!

Sayın Vekilim Ali Mahir Başarır, Sayın Divan Kurulu, Sayın CHP HH ve SH Birliği Üyeleri,Sayın Yönetim Kurulu, Sayın Denetleme Kurulu,  Sayın Misafirlerimiz ve Sayın Basın Mensupları. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor, Genel Kurul toplantımızın CHP HH ve SH Birliği ve Partimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde başlıyan konuşmasında Fikret İşci,Türkiye’nin enflasyonun eşiğinde geldiği noktaya değinerek, “20 yıllık çaba sonucunda Devlet kurumlarımızda liyakat esası kalmamışdır. Cumhuriyet ve Atatürk düşmanları zirve yapmıştır ve ekonomimiz batma noktasına getirilmiştir. 2023 yılının ilk yarısında yapılacak Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ülkemiz için hayati önem taşıdığı konusunda hepimizin bilinçli olduğuna inanıyorum. Bu rejim iflas etmiştir, Hak, hukuk adalet isteyerek başlattığımız iktidar yürüyüşü devam ediyor. 3 ay önce başkanlık adaylığımı açıklamıştım. Kendimizi tanıtmada ve demokratik seçim yarışında rekabete yeterli zaman tanımak açısından. Ben bugün burada isterdim ki eşit şartlarda yarış olsun ve projeler anlatılsın. Sonucu seçmen belirlesin isterdim. 4,5 yıldır yıldır yeni üye olmazken, son 6 haftada 33 tane yeni üye yapıldı. Benim gönderdiğim 6 üyeden sadece 1 kişi üyeliğe kabul edildi. Bu yüzden başkanlık seçiminin demokratik olacağına inanmadığım için adaylıktan çekiliyorum” diyerek adaylıktan geri çekildiğini açıkladı.

CHP BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI HULİSİ IŞITAN OLDU

Daha sonra başkanlık seçimine Hulisi Işıtan tek aday olarak katıldı. Yapılan gizli oylama sonucu kullanılan 93 oyun 81’ evet, 4 hayır, 2‘si çekimser ve 4‘ü geçersiz sayıldı. Oylama sonucu Hulisi Işıtan derneğin yeni başkanı olarak koltuğu Erol Buldak’dan devraldı. Böylece Hamburg CHP Birliğinde başkan olarak seçilen, Hulisi Işıtan dönemi başladı.

Başkanlık seçiminden sonra tekrar bir konuşma yapan Ali Mahir Başarır, daha önceden başkan adayı olarak açıklanan Fikret İşci ve Hulisi Işıtan’ı yanına alarak her kisine de demokrat ve olgun tavır sergilediklerinden dolayı teşekkür etti.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ SEÇİMİ

Başkan seçilen Hulisi Işıtan’ın yönetim kurulu için üyelere önerdiği liste, salonda bulunan üyelerce oy birliğiyle seçildi. 13 kişilik yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

Başkan: Hulisi Işıtan’

Yönetim Kurulu Üyeleri: Erdoğan Bayram, Zeynep Arslan, Hayriye Ayhan, Musa Özer, Celal Cengiz, Eyüp Dolaş, Taşkın Irmak, Lider Dalyan, Kenan İşlen Hakan Demir, Filiz Özmen, Doğan Küstüm.

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

3 asil 2 yedek üyeden oluşan disiplin kurulu üyelikleri için gizli yapılan oylamada ise şu isimler disiplin kurulu üyeliğine seçildi.

1- Asil Üyeler: Erkan Erçin(57 oy) 2- Aslan Ok ( 39 oy) 3- Ayhan Oban ( 31 oy)

Yedek üyeler: Aytül Kılıç ( 24 oy) Ali Rıza Al ( 17 oy)

DENETLEME KURULU ÜYELERİ

3 Asil 2 yedek denetleme kurulu üyeliği için yapılan seçimlerde Denetleme Kurulu şu isimlerden oluştu.

1- Asil Üyeler: Haydar Erkişi ( 58 oy) 2- Neslihan Bayram ( 36 oy ) 3- Zeki Ciğer ( 32 oy)

Yedek Üyeler: Mehmet Aydın ( 18 oy ) 2- Erdal Öztürk ( 13)

CHP MİLLETVEKİLİ BÜLENT TEZCAN’DAN TEBRİK MESAJ!

Genel Kurul  sonunda, divan başkanı Mesut Sipahi, CHP’nin Yurt Dışı teşkilatlarından sorumlu   Milletvekili Bülent Tezcan’ı tele konferansla  yayına bağladı. Tezcan telefonda, salonda bulunanlara seslenerek, „ Merhaba, güzel bir haber aldımUzlaşma içersinde bir Kongre gerçekleştirmişiniz. Sizlere güveniyorum. 6 ay sonra ülkenin kaderini birlikte değiştireceğiz. Herkesi tebrik ederek, kutluyorum ve başarılar diliyorum. „ dedi.

#MEHMET ATAK’IN GÖZÜYLE GENEL KURUL NOTLARI

* CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliği’nin seçimli Genel Kurul toplantısında Eski Başkanlar Erkan Erçin ve Coşkun Coştur da Dr. Etem Ete‘le birlikte salondaydı.

* Genel Kurul toplantılarında Divan başkanlıklarının duayen ismi Mesut Sipahi, bu defa da Orhan Özgür ve Şenay Aydın‘la birlikte Divan heyetine seçildi.

* Başkan Adayı olarak cesaretle ortaya çıkan Fikret İşçi’nin konuşmasını arkadaşımız Ali Akdemir‘in haberinde okuyacaksınız.

Salonda göze çarpan isimler:

* STK temsilcilerinden  Ufuk Güngör, Murat Comart ( Atatürkçü Düşünce Derneği), Selçuk Han (İyi Parti Gönüllüler Almanya Temsilciliği), Şuayip Karakuş ve Aydın Yıldız (Hamburg Türk Toplumu), İrfan Gündoğan ( Yozgatlılar Derneği),  Birol Topalak, Orhan Özgür, (Demokrat Çorumlular Platformu), Sait Aslan (Haak-Bir)

* Taraftar Dernekleri temsilcileri: Fenerbahçe (Mustafa Çömlek, Himmet Keklikçi, Selim Kavcıoğlu, Mehmet Taner, Şenay Aydın, Meral Çelik, Necmi Ayhan), Galatasaray (Behçet Algan,Nihat Kırmızı, Fikret Tustaş), Beşiktaş ( Lütfü Kortağ, Bülent İreçge, Musa Özer,)

* Siyaset camiasından : SPD Hamburg Parlamentosu Milletvekilleri Güngör Yılmaz, Ali Şimşek, Kumriye Sunal Nar.

* Türk Medyasından: Gazete, TV, Dergi, İnternet Haber Sitesi branşlarından Emin Sağlık, Erdal Altuntaş, Namık Kemal Alıcı, Zafer Özpolat, Süheyla Kaplan, Ali Akdemir,  Cem Mirzanlı ve Salih Kartal.

Ayrıca da isimlerini yazmadığımız çok sayıda iş insanı.

* Başkan Erol Buldak tarafından sahneye davet edilen CHP’nin Meclis’teki en ateşli Milletvekillerinden Ali Mahir Başarır’ın sık sık alkışlarla kesilen konuşması da Genel Kurul’a damga vuran cinstendi.

ALİ MAHİR BAŞARIR’IN KONUŞMASINDAN SEÇMELER

* CHP Mersin Milletvekili Avukat Mahir Başarır, bir Asgari ücretlinin bir aylık geliriyle ancak kaç kilo Et, Peynir ve Sucuk alabileceğini açıkladı ve “Ülkemizde çocuklar okul çantası, kitap ve kırtasiye alma zorluğu yaşıyor” diyerek başladığı konuşmasında bugün intiharlar ve iflasların arttığına dikkat çekerek, özellikle ekonomi ve adalet sistemindeki aksaklıklara değindi. Ekrem İmamoğlu’nu kastederek “Bir Belediye Başkanımız şu an yargıda ve belki de ceza alacak” şeklinde konuşan Başarır, İçişleri Balkanı Soylu’nun uyuşturucu baronları ve mafya ile resimlerinin yayınlandığına dikkat çekti ve “Soylu gibi bir Bakanı Allah hiç bir ülkeye nasip etmesin” sözleriyle salondakilerden büyük alkış aldı.

* Vurgulu sözlerle dinleyenleri oldukça etkileyen siyasetçi Ali Mahir Başarır, sanki CHP’nin lider kadrou ve etkili isimlerinden Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Kamer Genç, Muharrem İnce, Özgür Özel gibi daha nicelerinin özellikleri şahsında toplamış bir hatip konuşmacı gibiydi. .* Genel Kurul Divan Başkanı Mesut Sipahi’nin “Meclis’in savaşçı Milletvekili” olarak nitelediği Ali Mahir Başarır’a teşekkür ettikten sonra gazeteci yazar İlhan Selçuk’un bir yazısından okuduğu bölümler ilgiyle karşılandı.

*CHP Birliği’inin yeni Başkanı Hulisi Işıtan‘ın şahsında, belki de büyük bir tesadüf eseri Beşiktaş-Fenerbahçe karması şeklinde teşekkül eden Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu üyelerini tebrik eder, başarılar dileriz.

BAŞKAN EROL BULDAK’IN GENEL KURUL’DAKİ KONUŞMASI

CHP Birliği’nin Genel Kurulu’nde Faaliyet Raporu’nu okuyan Başkan Erol Buldak, konuk milletvekili Ali Mahir Başarır ve tüm katılımcıları selamlayıp teşekkür ederek başladığı konuşmasında, derneğin 4,5 yıllık çalışmalarını takvim sırasına göre açıkladı ve yapılacak Genel Kurul’da görev alacak üyelere başarılar diledi.

Genel Kurul’da tekrar aday olmayacağını belirten Başkan Erol Buldak’ın salondakilere hitaben yaptığı konuşmasından 4,5 yıllık faaliyet özetleri:

15 Nisan 2018’de yapılan olağan dışı şartlardaki olağanüstü genel kurulla göreve geldikten sonraki faaliyetlerimiz arasında   çeşitli söyleşiler ve radyo programları; Basın açıklamaları, emek bayramımı kutlaması, Türkiye’deki seçimler için Sandık Görevlileri Eğitimi ve ekip halinde Başkonsolosluktaki Seçin Sandığı başında görevlendirme ve günlerce devam eden oy kullanma maratonunda yoğun bir çalışma temposu. Ayrıca uzak bölgelerden gelecekler ile fiziki engelliler ve yaşlılar için  oy kullanmaları amacıyla  araç tahsisi..

Kahvaltılı gençlik kolları toplantısı gerçekleştirdik. İstanbul- Büyük Ada’da CHP Yurtdışı birlikleri çalıştayına katıldık. Ekrem İmamoğlu’nun adaylık süreci için başış toplanması işini organize ettik.
30 Haziran 2019’da  yönetim kurulu üyemiz sayın Hulisi IŞITAN ile birlikte Tunceli’de başta CHP Tunceli Milletvekilimiz sn. Polat ŞAROĞLU ve Tunceli Belediye Başkanı sn Fatih
Mehmet MAÇOĞLU
ile görüşmeler gerçekleştirdik. 9 Aralık 2019’da İstanbul Ataşehir’de yurtdışı birlik başkanları toplantısına katıldık.

26 Ocak 2020’de  yaklaşık 600 kişilik bir katılımla CHP eski İstanbul Milletvekili sn. Barış YARKADAŞ ve gazeteci sn. İsmail SAYMAZ’ı ağırladık.
7 Mayıs 2020’de CHP Eskişehir Milletvekilimiz sn. Utku Çakırözer’in katıldığı Yurtdışı Birlikleri toplantısına iştirak ettik.
23 Nisan 2021’de Yurtdışı birlikleri adına CHP Kocaeli Milletvekilimiz ve TBMM Başkanvekili sn. Haydar AKAR il “Ulusal Egemenlik” konulu canlı yayın gerçekleştirdik.

7 Kasım 2021 tarihinde “İktidar sürecinde sosyal demokrat mücadele” başlığı altında CHP İstanbul Milletvekili sn. Yunus Emre ve CHP Zonguldak Milletvekili sn. Deniz YAVUZYILMAZ’ı
ağırladık.  6 Şubat 2022’de CHP örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı sn. Oğuz Kaan SALICI’nın davetiyle CHP Almanya birliklerinin yeniden yapılanması hususunda istişarede bulunmak amacıyla Ankara ziyareti gerçekleştirdik.

19 Nisan 2022’de “Şehir örgütlenmesi, yeni uygulanacak tüzük ve Almanya’nın çatı örgütü” konularında CHP yurtdışı örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı sn. Bülent TEZCAN ile Almanya koordinatörülüğüne atanan Günay ÇAPAN ve Nihat YAZICI’nın da katılımıyla sınırlı katılımla bir toplantı gerçekleştirdik.

1 Mayıs 2022’de 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında yine kendi pankartımızla alanlardaydık.
20 Mayıs 2022 tarihinde yönetim kurulumuzla birlikte TC Hamburg Başkonsolosluğuna atanan sn Emine Derya KARA’yı makamında ziyaret ettik.

11 Ağustos – 15 Ağustos 2022 tarihlerinde İstanbul – Maltepe’de gerçekleştirilen CHP Yurtdışı örgütlenme çalıştayına yönetim kurulu üyemiz sn. Hulisi IŞITAN ile birliktekatıldık.

Tüm bunların yanı sıra Avrupa’da ve Hamburg’da benzeri olmayan bir şekilde tüm özel günlerde basın açıklaması ve çeşitli etkinliklerle CHP’mizi tüm yurtdışı birliklerine örnek olacak şekilde temsil ettik. Bu dört yılı aşan süre içerisinde bir çok otel harcamalarımız, seyahat giderlerimiz, gerek avrupa gerekse türkiye’de yapılan harcamaları kişisel bütçelerimiz üzerinden gerçekleştirdik. Görev süremiz boyunca bildiğiniz gibi üyelerimizden aidat almadık.
Bu görevler geçicidir, aslolan partimiz CHP’dir. Her alanda yaptığımız mücadelemizi bundan sonra da sürdüreceğimi belirmek isterim. Bu vesileyle bizden sonra görev alacak baştan başkan ve yönetim kurulu olmak üzere diğer tüm kurullarda görev alacak yoldaşlarıma şimdiden başarılar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir