CHP Hamburg ve Schleswig-Holstein Birliğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı basın açıklaması.

Cumhuriyet Halk Partisi Schleswig-Holstein Birliği yönetim kurulu adına Erol Buldak bu çok anlamlı ve önemli bayramımızı kutladığımız bu gününde bir mesaj paylaştı.

Türkiye’nin Demokrasiyi kökleştirmek için atacağı her adımın 30 Ağustos ruhuna eklenen yeni bir zafer olduğunu belirtmek isterim. Anayasal rejimi ortadan kaldırmak, laik, demokratik, sosyal hukuk devletini yıkmak, cumhuriyeti, birlik ve beraberliği bozmak isteyen tüm odaklar ve terör şebekelerinin bu duvara çarpıp, yenilmeye mahkum olduğu kaçınılmazdır.  30 Ağustos 1922, ‘Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyada yankılandığı gündür. 

Mustafa Kemal ATATÜRK bu zaferin önemini,

30 Ağustos Savaşı, Türk tarihinin en önemli dönüm noktasını oluşturur. Milli tarihimiz çok büyük ve çok parlak zaferlerle doludur.   Atatürk’ün genç cumhuriyetin sorumluluğunu “Efendiler, artık vatan imar istiyor, zenginlik ve refah istiyor. İlim ve hüner, yüksek medeniyet, hür düşünce ve hür zihniyet istiyor şeklinde özetlemiştir.  Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çizdiği bu hedef doğrultusunda ve ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ülküsüne bağlılıkla, daha özgür ve daha çağdaş bir ülke olmanın mücadelesini veriyor. Bu nedenledir ki demokrasimizi kökleştirmek için atacağımız her adım, 30 Ağustos ruhuna eklenen yeni bir zaferdir.  Cumhuriyetimiz ve parlamenter demokrasimize yönelen tüm saldırılar karşısında Demokrasiye, özgürlüklere,eşitliğe,barışa inanan tüm halkımızla birlikte ortak mücadele etmek zorundayız. Günlük hayatın can çekiştiği, ülkemizin zaten, ekonomik, işsizlik, insan hakları,mülteciler ve adalet gibi konularda dibe vurduğu günlerden geçerken, Ege ve Akdeniz  bölgelerinde çıkan yangınlarda, Karadeniz ve ülkemizin bazı kesimlerinde yaşadığımız doğal afetlerde çaresizliğimiz ve duyarsızlığımız bir kez daha öne çıkmıştır.  Doğa katliamı yapanları ve rant elde etmek isteyen anlayışı şiddetle kınıyorum.  Yangınlarda ,sel baskınlarında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.   Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve bu uğurda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor; sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. 

En büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır. Vatana ihanetin nedeni olmaz. Er yada geç bedeli olur.  

Mustafa Kemal ATATÜRK  

Saygılarımla  

CHP HH SH Birliği yönetim kurulu adına  

Erol BULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir