CHP HH SH BİRLİĞİ 1 MAYIS 2020 BASIN AÇIKLAMASI

Emeğin Uluslararası Mücadele, Birlik ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta tüm Dünya’da emekçiler, demokrasi ve özgürlükten yana olanlar, maalesef ki tüm dünyada bu kez “CORONA VİRÜS” nedeniyle önlem amaçlı olarak meydanlarda buluşamıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle;
Her yıl olduğu gibi daha da coşkulu kutlamanın çabası içerisindeyiz ancak​ vürüs ve salgın koşulları buna izin vermiyor.​
Elbette internet ortamını kullanarak ve dijital kutlamaları öne çıkaran çabalar içinde olacağız.
Bu yıl caddelerde, sokaklarda​ bu önemli​ günü kutlama arzularımızı, hayallerimizi gerçekleştirememenin üzüntüsü içindeyiz.
Bir salgın ortamındayız, virüsün yayılmasını engellemek daha fazla insanımızı kaybetmemek adına evlerimizde olacağız. Bu yıl belki bir arada olamayacağız ama gönüllerimiz birdir.
Türkiye,​ 1 Mayıs’a bir kez daha​ büyük sorunlarla giriyor.​ Çalışma hayatının, örgütlenme ve grev hakkının çağdaş standartlara kavuşturulmadığı, gelir eşitsizliğinin, işsizliğin,​ hayat pahalılığının, zamların​ ve​ baskıların​ arttığı,​ grev hakkının güvenceye kavuşturulmadığı,​ düşünce ve ifade özgürlüğünün​ yerlerde süründüğü, gazetecilerin, milletvekillerinin ve siyasetçilerin cezaevlerine atıldığı, medyanın tamamının​ tekleştirilerek yandaşlaştırılmaya çalışıldığı, yargının daha çok​ siyasallaştırılarak​ ​ siyasal iktidara ve tek adama bağımlı hale getirildiği, muhaliflerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı, toplumun kutuplaştırıldığı bir ortam yaşanıyor.
1 Mayıs 2020’de haksızlığa, eşitsizliğe ve baskılara karşı çıkılarak, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet talepleri etrafında birleşerek mücadele ve dayanışmayı devam ettireceğimizi gösterdiğimiz bir gün olmalıdır.
​Fakat halkımız tüm​ baskılara, eşitsizliklere, anti demokratik uygulamalara, kutuplaştırma ve düşmanlaştırma gayretlerine rağmen özgürlükten, adaletten, demokrasiden barıştan yana umutlarını bir kez daha haykırarak,aydınlık bir geleceğe ilişkin umutlarımızı diri tutmalıyız.
Eğitimden sağlığa, barınmadan ulaşıma, kadınların toplumsal yaşamdan dışlanmadığı,erkek şiddeti ile öldürülmediği,cinsiyet ayrımcılığının yapılmadığı, şiddetin, tacizin, tecavüzün devlet tarafından meşrulaştırılmadığı, kadınların özgür ve eşit yaşadığı bir ülke istiyoruz.
Yukarıdan aşağıya dinci gericiliği örgütleyen kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi inanmayan kim varsa yok sayan, iktidarının devamı için mezhepçilik yapan, AKP ‘nin karşısında hangi inançtan,hangi mezhepten olursa olsun herkesin eşit yurttaş olarak yaşayacağı laik bir ülke istiyoruz.
Kendileri gibi düşünmeyen herkesi baskı altına almaya çalışan, basını sansürleyen, halkın haber alma hakkını engelleyen, eylem yasakları koyan ”iç güvenlik” diyerek halka karşı savaş yasaları çıkartanların; yağma, talan ve sömürü düzenlerini diktatörlükle sürdürmeye çalışanların karşısına DEMOKRASİ talebimizle dikilmek zorundayız.​ Haklarımızı kazandığımız eşitlik ve barış içinde bir ülke istiyoruz.
CHP HH SH BİRLİĞİ​ olarak 1 Mayıs 2020’i bu​ düşünce ve duyguların yanı sıra, barışın, dayanışmanın, birliğin günü olan işçilerin , emekçilerin, devrimcilerin el ele, kol kola kutlayabileceği​ 1 Mayıs işçi bayramı hayalimizle..

EMEĞİMİZ, EKMEĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN YAŞASIN 1 MAYIS

Yaşasın halkların kardeşliği
Faşizme karşı omuz omuza
Bu daha başlangıç, mücadeleye devam.
Direne direne kazanacağız.

Saygılarımızla,

CHP HH SH Birliği Yönetim kurulu adına

Erol BULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir