CHP HH SH Birliği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

CHP HH SH Birliği Yönetim kurulu adına Başkan Erol Buldak imzalı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı yayınladı. Bizde siz Cumhuriyet sevdalıları ile paylaşıyoruz.

“Cumhuriyet”, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir aydınlanma devrimi’dir.
29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümüdür.
Sağladığı kazanımlar gözardı edilerek, temel niteliklerinin tartışmaya açılmak istenmesi, *cumhuriyet*’in felsefesiyle bağdaşmayan, üzüntü verici bir durumdur.
 Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yılı ancak kendi yurdumuzda dahi baskı ve yasaklar altında kutlamaya çalışıyoruz. Yıllardan beridir süre gelen bu duruma rağmen Cumhuriyet’imizin kuruluşunu coşkuyla kutlamamızın önüne kimse geçemedi ve geçemeyecektir.

Her türlü zorbalığa rağmen, cumhuriyetin yetiştirdiği ve onun değerlerine bağlı nesiller olarak mücadelemizi sürdüreceğimizi herkese birkez daha bu vesileyle ilan ediyoruz.

Özellikle belirtmek isterim ki, sloganlar, klişeler eşliğinde gözardı ettiğimiz bir şey var aslında.İran, Kuzey Kore, Libya vb. ülkeler de Cumhuriyetle yönetilmekte.
Bizim kutlamak istediğimiz içi boşaltılmış tek başına bir Cumhuriyet kelimesi olmamalı.
Biz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu tarifi”Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, halkların kardeşliği, adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, lâik ve sosyal bir hukuk devleti “olan bir Cumhuriyet, yani son yıllarda erozyona uğratılan, kemirilen, içi boşaltılmaya çalışılan Cumhuriyet değil.

Mevcut iktidarın varlığını borçlu olduğu cumhuriyetin ilke ve mirasıyla olan bitmek tükenmek bilmez mücadelesine, komplekslerine rağmen, hep birlikte koşulsuz olarak tüm yurtseverlerle birlikte Cumhuriyeti yaşatmak ve mevcudiyetini sürdürmesi adına her anlamda,her alanda bedel ödemeyi göze almak zorunda olduğumuzu halkımızla paylaşmalıyız.
El birliğiyle, bilimden, ortak akıldan uzaklaşmadan,daha çağdaş,daha engin görüşlü,daha hoşgörülü, insanların var olduğu yaşamlara diyerek, hak,hukuk,adalet,eşitlik ve barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye hayalimizi en kısa sürede gerçekleştireceğimiz 29 Ekim bayramımızı en içten dileklerimle kutlarım.

Saygılarımla

CHP HH SH Birliği Yönetim kurulu adına

Erol BULDAK

Erol BULDAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir